Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Matkaunelmia

Olen tässä muutamia viikkoja miettinyt että jos ja kun tulotasomme nousisi niin mitä minä haluaisin tehdä… en keksinyt oikein mitään koska huomasin automaattisesti ajattelevasi että se on liian kallista. Eli palasin heti tähän tuttuun ajattelumalliin sen sijaan että olisin alkanut miettimään miten voisin unelmani joskus toteuttaa.
Koska tämä vaurastumisen tie tulee olemaan pitkä ja kivinen olisi varmaan hyvä tehdä itselleen jonkinlainen unelmakartta ja pieniä palkintoja jotka kasvaisi tavoitteen edetessä.

Ajattelin nyt heitellä hieman unelmiani ilmoille ja kun kokonaiskuva miten säästämisen lisäksi lähden tätä tavoittelemaan selkiyty teen tarkemman aikataulun ja suunnitelman.

 Tässä yksi minkä haluaisin tehdä vaikka miehen kanssa kaksin tai lasten ollessa teiniikäisiä niin koko perheen voimin.


  • Kalifornia

Pacific Coast Highway, 800 kilometriä maailman kauneimmaksi valittua rantatietä. Alottaisin San Franciscosta kohti Los Angelesia.


San Francisco


Golden State Bridge

 Santa Cruz:ssa Katselisin Surffaajia joista paikka on tunnettu mutta itse en uskaltaisi laudalle kun olen katsonut haidokumentteja, tiedän Kalifornianvesissä elävän jopa 5metrisiä valkohaita. Hait olkoon rauhassa omassa valtakunnassa minun tarvitse sinne mennä. 


Monterey Bayssä maisteltaisiin viinejä ja fisherman Whart laiturilta voin katsella merileijonia. 





Carmen By The Sea

Jonka pormestari Clint Eastwoodkin on ollut. Pikkuinen kaupunki joka on saanut monta tunnustusta kuten paras pieni rantakaupunki, parhaat ravintolat, parhaat hotellit, jne mutta kun kuvia katselee niin nuo pienet kaupat ja ravintolat ovat niin ihania. Ja tietenkin todella kaunis ranta. Tässä teille linkki jos haluat tutkia! 





Big Sur


"Big Sur State Park on todellinen road trip vetonaula! Serpentiininä kiemurteleva tieosuus on yhtä postikorttimaisemaa koko pituudeltaan: dramaattisia kallionkielekkeitä, upeita rantoja, rauhallisia poukamia, merileijonia ja merinorsuja."

"Tien varrella virtaa myös alueen yksi tunnetuimmista spoteista: McWay Falls. Tämä vesiputous ei ehkä ole isoin koskaan näkemäsi, mutta sen ympäristö on kuin suoraan tropiikista, mikä tekee näystä hypnoottisen."


San simeon


Kaksi ääripäätä kullalla, marmorilla ja muilla klumeluureilla koristeltu Heart Castle linna nähtävyytenä ja Mönkijä rallia hiekkadyyneillä kun ajaa puoli tuntia santa barbaraan päin  San Luis Obispoon.
 pröystäilevä, ylitseampuvan koristeellinen Hearst Castle linna


Santa Barbara

Usa:n Riviera jossa voisi lähteä merelle valas safarille ja illalla kiertää pienpanimoita. 



Los Angeles

Täällä olisi liikaakin kaikkea mitä haluaisi nähdä..

Olen Beverly Hillsin täydelliset naiset - sarjan fani niin haluaisin varmaan käydä ainakin Lisa Vanderpumpin jossakin ravintolassa. 

-Kiertoajelu jolla pääsisi katsomaan niitä hienoja kartanoita.

-Hollywood Walk Of Fame

-Rodea Drive vaikka mitä ois vara ostaakaan

vaihtoehtoja on aivan liikaa...joten ehkä suunnittelen Losin ihan erikseen. Jo se että katselee ja kävelee ja aistii kaupungin energian ja syö hyvää ruokaa ja nauttii auringosta on mahtavaa.


Lisää rantaa kun siihen viel kyllästyny =)



Hollywood

Rodeo Drive ökykatu




Ps: Mikä on sinun matkaunelmasi?

T: Mampsu









6 kommenttia:

  1. Minä mietin, että kun tämä kuusivuotissuunnitelmani täyttyy, säästän seuraavaksi Malediivien matkaan. Oltiin siellä häämatkalle ja oli kyllä paratiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekii ois hieno paikka kyl kokea..kerran elämässää se turkoosi vesi, valkoinen hiekka ja palmupuut ^^. Koulussa oli tehtävänä suunnitella"Unelmien häät" ja muistaakseni häämatka oli Malediiveille...=) Oikees elämäs oo päästy naimisii saatikka Malediiveille =D

      Poista
  2. Tuosta reitistä olen joskus itsekin haaveillut. Sinähän olet melkein sen jo virtuaalisesti tehnyt, kun noin hyvin etapit ja muutkin suunnitelmat tiedossa :)

    Matkustaminen avartaa ja minusta kannattaa juuri noin tehdäkin, eli haaveilla ja suunnitella pidempään - ja sitten toteuttaa kun hetki on sopiva. Paljon palkitsevampaa kuin esim. äkkilähdöt tms. Vaikka ne on taas kyllä aika edullisia.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu itseasiassa mies sanoi että otat vaa Googlen ja ajelet sillä sen tiepätkän läpi ja kattelet =D huomautti myös et oon ehkä jakanu liikaa jenkkihallintoa kritisoivaa materiaalia facessa et ne miu varmaa laske sinne, ainakaa jos Trump valitaa. =D
      Oma matkustelu on jääny siihen et lapsena yks kanarianreissu ja sit ammattikouluaikanen poikaystävä vei saksaan 4pväksi... et aika untuvikko matkustaja.

      Poista
  3. Ihana matkaunelma! Olen muutaman kerran käynytkin noissa maisemissa (Santa Barbara, San Simeon ja Los Angeles). Olemme menossa samoihin maisemiin uudestaan juuri ennen muuttoamme Australiaan. Kaliforniassa yhdistyy ihanasti vuoret, valtameri ja isot kaupungit! Nykyään Kaliforniaan pääsee todella edullisesti lentäen eli unelma ei ole todellakaan tavoittamattomissa. Lentoja joko Los Angelesiin tai San Fransiscoon saa usein lentodiilit.fi kautta noin 350 eurolla.

    Mrs Dollar Notes

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ohoaika halvalla siis lentoja saa! minulla tää on viel kaukaisuudessa ehk 10v päästä jo lasten iänkin takia mutta sielä se odottaa =)

      Poista