Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

tiistai 4. lokakuuta 2016

Miten kotiäitinä kiinni sijoituskultaan?

Olen nyt parissakin paikassa kuullut tämän neuvon että sijoita arvometalleihin taustalla vaanivan talousromahduksen takia. Mutta miten pienituloinen saisi turvallisesti ja joustavasti ja sijoitettua kultaan? Ei mihinkään johdannaisiin vaan fyysiseen sijoituskultaan jonka oikeasti omistat vain sinä itse!

Kotiäitinä sijoittamaan kultaan
Miten tavallisen ihmisen olisi helpointa sijoittaa kultaan?


Kultaeeva

Kultaeeva on suomalainen yritys jolta kuka tahansa voi ostaa kultalaatan 50/100g helposti kuukausimaksulla. Minimi säästösumma on 50e/kk. Mutta tilille voi siirtää niin monta kertaa kuukaudessa rahaa kun vain haluaa.
Jos kullan hinta nousee säästöaikana se nostaa myös jo säästämäsi kullan arvoa sinun hyväksesi.

Kultaeeva ostaa kultaa joka viikko sen viikon aikana tulleilla säästösummilla ja kultasäästötilillä voit seurata montako grammaa olet kultaa jo ostanut. Samalla saat hyvän hajautuksen kun kultaa ostetaan useammassa erässä.
Kun grammamäärä on täysi valitsemaasi kultalaattaan Kultaeeva postittaa laatan sinulle vakuutettuna lähetyksenä.


Miten tämä toimii?

- Rekisteröidyt Kultaeevan sivuilla ja avaat oman tilin. Valitset säästätkö 50g vai 100g laattaan (tällä hetkellä noin 50g 2100e ja siitä suhteessa 100g noin 4200e) Rekisteröityneille on myös opetusvideoita kultaan liittyen ja niiden katsominen ei edellytä säästösopimuksen solmimista)

-Säästät sen valitsemasi summa kuukausittain ja siirrä valitsemasi eräpäivään mennessä kultasäästötilillesi.

-Voit seurata kullan karttumista tilinäkymästäsi. Kun tavoite grammamäärä täyttyy lähtee laatta postin kautta luoksesi!

-Kultasäästön voi irtisanoa kesken kaiken mutta säästösummasta pidätetään pieni prosentuaalinen osuus, muistaakseni 5% mutta asia kannattaa tarkistaa sopimuksen säännöistä sopimusta tehtäessä.

-Vapaat säästökuukauden mahdollisia mutta kohtuudessa. Tarkista myös tämä säästösopimuksesta.

Kultaeevan laatat valmistetaan korkeimpien stardardien mukaan London good Delivery statuksen mukaisissa kullanpuhdistamoissa. Kaikki kultaraaka-aine on romukultaa joka laitetaan uudelleen kiertoon sijoituskullan muodossa eli ympäristökään ei kärsi niin paljon kun kultaa ei louhita tämän takia.

Mitä tämä kaikki maksaa?

Kultaeeva ottaa jokaisesta kuukausittain siirtämästäsi summasta 9%. eli jos säästät 50e kk siitä siirtyy kuluihin 9% (4,5€) eli kultaa ostetaan 45,5e.

Lähetys ei maksa sinulle erikseen mitään vaan kuuluu palvelun hintaan.


Miksi 50g ja 100g laatat?

Nämä kaksi on valittu sen takia että ne ovat taloudellisimpia. Markkinoilla on olemassa myös parin gramman kultarahoja mutta valmistuskustannukset ovat niissä suhteessa turhan isot. Isomman laatan ostaminen on taloudellisesti järkevämpää.

Kultakorut eivät ole järkevä tapa sijoittaa kultaan koska niissä on käsityöstä tulevat kulut ja ALV 24% kun sijoituskullassa sitä ei ole. Kultakorut eivät ole myöskään täyttä kultaa vaan niissä on metalliseoksia mukana tuomaan kestävyyttä ja kovuutta.


Miksi säästää fyysiseen kultaan? 

Kulta on säilyttänyt parhaiten arvonsa pitkällä aikavälillä ja kriiseissä. Kulta on myös hyvin likvidi sijoitus eli siitä on helppo päästä eroon tarvittaessa! Kun omistat kullan itse fyysisessä muodossa sitä ei kukaan voi sinulta viedä kun taas jos olet sijoittanut esimerkiksi johonkin kultajohdannaiseen niin osuus voi jäädäkin saamatta kriisin hetkellä kun kaikki alkavat kotiuttaa rahojaan. Talouskriisi kolkuttelee ovella ja se tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin, olen kuullut arvioita 5-10v mutta kellään meistä ei ole kristallipalloajoten nämä ovat vain ihmisten arvioita.

Olin jokin aika sitten Varapuun rahaillassa Helsingissä ja sielä raapaistiin tätä aihetta se mikä siinä ajassa oli mahdollista. Samoin myös Robert Kiyosaki painotti ilmaiswebinaarissaan että arvometallit kulta ja hopea ovat hyviä turvasatamia. Odotan todella hänen luentoaan Wealth forumissa nyt tulevana sunnuntaina!
Itse olen aloittanut Kultasäästön viimekuussa ja siksi halusin esitellä sitä teille blogissani! Lisäksi jatkan ETF/rahasto sijoittamistani Nordnetin kautta.
Rahaillastani jossa kuulin kultaeevasta voi lukea TÄÄLTÄ.

Lisätietoa Kultasäästöstä saatte Kultaeevan sivuilta.

Seuraavaksi kerron teille Rahavalmennuksesta jonka tilasin Rahaillassa kimpassa siskojeni kanssa,
koska se myös innoitti minut tähän kultasäästämiseen!

PS: Oliko Kultaeeva sinulle ennestään tuttu? Säästätkö/sijoitatko sinä kultaan tai muihin arvometalleihin?


Mahtavaa viikkoa teille!

T: Mampsu12 kommenttia:

 1. En tiedä kultaan säästämisestä tai kullan ostamisesta mitään, mutta on tuo ainakin hyvä prosenttisiivu minkä firma ottaa välistä, 9 %. Eli kun saat säästettyä tuon 50 g kultaharkon niin kun olet maksanut sen noin 2100 e niin olet samalla maksanut palkkiota 189 euroa... Minä ainakin säästäisin ihan omalle tilille tuon 2100 ja sitten olisi jo valmiina seuraavaan harkkoja odottamassa 189 euroa. Minä olen niin pihi että minusta jopa rahastojen 2% on liian kallis minulle, niin näillä luvuilla rahastot ovat jopa halpoja välityspalkkioiltaan. Siis 9% kulut. Huh, huh. Tämä on todella rikkaille tämä palvelu. Kullan hinnan pitäisi siis ensin nousta tuon verran ja vasta sitten minulle tulisi sijoituksesta tuottoa (kullan arvonnousu). Kallis on tämä turvasatama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista =) en miekää osaa nyt sanoa mikä välityspankkio kullanmyyjillä on mutta jos joku asiasta tietää niin kertokaa meille =) En myöskään tiedä mitä vakuutettu lähetys kultapalalle maksaisi jos ei asu sellaisessa paikassa missä kullan voisi suoraa liikkeestä hakea.. pitää selvitellä=)

   Poista
  2. Postin sivuilla oli että lähetys maksaisi 17e 250g asti ja suuremmat 25e. =)

   Poista
 2. Olen pysytellyt kaukana arvometalleista. En tunne niitä riittävästi, jotta voisin sijoittaa. Lisäksi kuten puolimiljoonaa mainitsi, niin nuo kulut ovat tosi kovat. Tässä vaiheessa kun kasvatan sijoituksiani niin nuo kulut veisivät siltä pohjaa aika pahasti. Ehkä jossain vaiheessa kun sijoitussalkkuni on kuusinumeroisissa luvuissa niin saatan harkita kultaa pienenä osana salkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en itsekään tunne, vielä mutta tämän ajan takia päätin kokeilla =)

   Poista
 3. Mitenkä realisointi? Ostaako palvelu harkkosi takaisin kun haluat myydä, vai myytkö jollekin "kulta rahaksi" palvelulle?
  Vielä yksi näkökohta. Säilytys. Jos haluaa pitää kullan varmassa tallessa niin pankin tallelokeron vuokra ei sekään ole kovin edullinen, tuli selviteltyä joskus kun mietittiin asunto-osakkeen osakekirjan säilytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He kuulemma ostavat ja Helsingissä oli ainakin yrityksiä, joita en tietenkään nyt muista. Maailmanmarkkina hinta +/- 1% kuulemma ostetaan/myydään näissä yrityksissä.
   Säilytyksisestä oli sen verran puhetta että tallelokero tms mikä on turvallinen mutta siihen pääsee sittenkösiksi kun pankki on auki...kriisissä jos on kypros tai kreikka meininki et saa kultaasi sieltä... suurin uhka on kuulemma se että unohdat itse mihin olet sen laittanut jos sen kotiin kätket =D muualle kun kassakaappiin.

   Poista
 4. Vaihtoehto on myös ostaa kulta yhdellä kertaa, jolloin maksat sen päiväisen kullan hinnan. Säilyttäminen kotona tapahtuu varmasti samalla tavalla, kuin arvokkaampien korujen, suurempien rahasummien tms säilyttäminen. Vaikka prosenttiosuus kuulostaa kovalle, niin mielestäni tuo on ihan hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole lätkäistä 2000€ (50g) tai 4000€(100g) kerralla tiskiin. Ja ainahan voi rahat kotiuttaa, jos alkaa tulla toisiin aatoksiin ;)

  VastaaPoista
 5. Moikka,
  Olishan se kyllä hauskaa omistaa pieni harkko kultaa, mutta tässä viritelmässä kulurakenne näyttää olevan aika sietämätön. Hirveen vähän infoa tarjolla ilman rekisteröitymistä (?!) eikä KultaEevan taloudellinen tilanne näytä hyvältä (pari sataa asiakasta ja 4 vuotta tappiolla), joten tähän sijoitukseen kohdistuu jonkun verran yritysriskiä - miten käy harkoille, joista oot maksanut esim. 60%, jos yritys menee konkurssiin?

  Edit: pitihän ne sopimusehdot käydä katsomassa: "Omistusoikeus ostettuihin sijoituskultatuotteisiin siirtyy ostajalle vasta kun koko kauppasumma on maksettu."

  Eli tähän näyttää kohdistuvan aikamoinen yritysriski - konkurssissa jäisit nuolemaan näppejä. Mikä on todennäköisyys, että koko tähänastisen toimintansa ajan tappiollinen firma on pystyssä vielä 4 vuoden kuluttua? :)

  Jos itse sijoittaisin kultaan, ostaisin muutamaa listattua kullantuottajaa / kulta-etfiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nalle tutkimustyöstäsi! =) tätä mie niin rakastan täs bloggaamises kun täs ihmiset neuvoo ja ottaa kantaa! pitää tutkia lisää tätä! Kiitos nalle <3

   Poista
 6. Kaivostoiminta ja kulta rahostoja kuukkeloidessani löytyi Harri Ylitalon - Kultaan sijoittaminen opinnäytetyö
  http://docplayer.fi/21356212-Kultaan-sijoittaminen-henri-ylitalo.html
  Peesaan vielä Nallea että kulurakenne on kyllä aika hapokas. Harkkon ostoon vaaditun rahan säästäminen esim. ihan pankkitilille ja harkon osto tarvittavan summan tultua kerättyä tuntuu paremmalta vaihtoehdolta asiaan perehtymättömältä. Kultaa voi muuten myös ostaa kolikkoiksi lyötynä. Tällöin kultaan pääsee "käsiksi" jo pienemmilläkin summilla. Linkissä Itävallan dukatti jonka päivän hinta on 143 € ja paino 3,49 g
  https://sijoitakultaan.fi/sijoita-kultaan/kultakolikot/1-ducat-itavalta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Megi! Pitää tutustua heti maanantain aikana! =)

   Poista