Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

maanantai 26. syyskuuta 2016

Tuhlasin, häpesin ja liityin rahahaasteeseen!

Hei!

En ole ehtinytkään hetkeen kirjoittaa kun lapset sairastivat mistä syntyikin kukkaroon melkein 100e lovi. Ei lääkäreistä tai lääkkeistä vaan ihan ruokakaupasta ja apteekista, piti saada ostaa kaikkea lohturuokaa itselleen että jaksaa sitä kotona kykkimistä, väsyneitä kiukkusia lapsia ja omia entistäkin katkonaisempia yöunia.

Selviytymispakettiin kuului tietenkin Filmtownista yli kilo irtokarkkia! Kalliimmalla ei vissii mistää saakaa karkkia kun sieltä 1,29e 100g! Aamukahvin kanssa pullaa ja tuoretta leipää herkkuleikkeillä, kananmunalla, kermajuustolla ja kurkulla. Ja mitä kaikkea herkkua nyt ostinkaan...

Apteekista ostin merivesisuihketta Pikkukakkosen nenän aukaisuun 13e ja maitohappobacteereja 19e ja sitten meille muille nenäsumun. apteekkiinkin kolisi siis ropoja 35e.

Lapset sairastaa ja äiti tuhlaa. Kuvassa yhden päivän saavutus ja lapset sairastivat 5pvä.


Eka erityinen

Kirjoittelinkin kesällä että hain Kelasta Eka erityiselle puhe- ja toimintaterapiaa ja vammaistukea. Saimme päätöksenä jo kesällä että saamme vammaistukea miniminä n.90e/kk ja kuntoutus päätös oli 30 krt toiminta- ja 40krt puheterapiaa! No olin onneni kukkuloilla asiasta kunnes aloin soittelemaan terapeutteja läpi ja kävi hyvin äkkiä selväksi että kellään ei ole aikaa ja uusia ei oteta vaan he purkavat yhteistuumin lastenneurologian puheterapeutin pitämää puheterapiajonoa missä mekin kyllä olemme mutta edellä on viel toistakymmentä lasta. Jonotusperiaate oli toimintaterapiaankin.

No soittelin kuitenkin läpi ja olin nähnyt Toimintaterapeutin mainoksen päiväkodin viereisessä rakennuksessa ja kuin taikaiskusta sielä oli vapaata ja pääsemme aloittamaan heti kun maksusitoumus saapuu kelasta terapeutille!
Puheterapeuttia ei sitten omasta läänistä löytynyt kauempaakaan ja soitin kelaan että saanko etsiä naapurikunnasta, saan kuulemma tässä tapauksessa kun terapialla on kiire ja jonoa on aivan mahdottomasti. Tänään löysin ehkä terapeutin ja varasin hänelle ajan ja katsotaan ehtiikö hän ottaa pidempiaikasen asiakkaan.

Puheterapeutti työskentelisi 65km päässä meiltä kotoa ja viikottaista ajamistahan se sinne olisi joten näen jo miten kaikki rahani menevät bensatankkiin. Toisaalta Kelan terapiapäätös vanhenee toukokuussa 2017 ja voi olla että emme vielä silloinkaan ole päässeet terapiaan tai ehkä muutamia käyntejä. Joten mielummin satsaan että lapsi pääsee terapiaan ja ehdimme vielä keväällä tutkia onko tätä mahdollista edes korjata terapialla vai onko jotain muuta.

Eli suunnitelma on että otan terapeutin jolla on meille ekana aikaa ja murehdin tätä finanssipuolta sitten.Miten kompensoisin terapian tuomia lisäkuluja?


Tänään sitten mietin että himputti ilman laskintakin tiedän että nyt menee kyllä talous vinhaa kyytiä väärään suuntaan.
Surffailin siinä facebookissa ja huomasin Tiia Konttisen "ilmainen 7 päivän rahahaaste" julkaisun, liityin haasteeseen jättämällä sähköpostiosoitteeni ja sainkin ekan sähköpostiviestini jossa kerrottiin että huomenna tulee eka tehtäväsähköpostini ja tehtävän suorittamiseen menee keskimäärin 10-30min per päivä.
Olen huono säästämään ja opettelen sitä kokoajan joten tämä tuli kun tilauksesta!


Mutta viikko on alkanut kaikinpuolin hyvin koska terapeutit alkavat löytyä! Lapset ovat terveitä ja en itsekään ole hermoraunio! Tiian valmennus helpottaa kun luen vaan aamulla ohjeet ja toimin mitä neuvotaan, osa voi olla tuttua mutta aina oppii jotain uutta mutta parasta että joku kertoo mitä pitää tehdä!

Jos joku haluaa kanssa liittyä ilmaiseen rahahaasteeseen sen voi tehdä TÄSTÄ!


Kertoilen sitten toki miten itselleni kävi haasteen kanssa ja kuulumisia matkan varrella. Tuhlailukin pitää lopettaa kun sisko alkaa keräämään kuittejani ja tekee minulle kuluraportin enkä kehtaa viedä sille samanlaisia kuitteja kun viime viikkoiset.

Tästä se uusi mahtava ja säästäväinen viikko starttaa!

T: Mampsu

5 kommenttia:

 1. Mä törmäsin kans tuohon haasteeseen ja mietin, että osallistunko, kun meillä on muutenkin säästökuukausi ruokalaskussa menossa. No nyt klikkasin itseni mukaan, eihän siinä mitään menetäkään vaikka kokeilisi :)

  Mahtavaa, että saitte Kelasta myöntieisä päätöksiä. Vaikka bensaan menee rahaa, niin lapset kuitenkin aina edellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu ja ny on noit säästöi et voi oikeesti tehdä tälläsen päätöksen ja matkalla säästää mut jos ei onnistu niin on mist se bensaraha ottaa sitten tarvittaessa. Vararahaston hyviäpuolia vaikka hyvinvointivaltiossa asutaa.

   Hienoa kun innostuit lähtee mukaa rahahaasteeseen^^ Juu mitää ei menetä ja vaik osa olis tuttuakin niin aina sit jotaa oppii uuttakii ;)

   Poista
 2. Hei hienoa että saitte myönteiset päätökset terapiasta. Onko tosiaan niin ettei niihin myönnetä lisäksi matkakorvauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole ihan varma, ainakaan täti ei sellaista tajonnut kun kysyin tästä hakualueen suurentamisesta, vammaistuki kai katsotaan että kattaisi kulut mitä erityislapsesta syntyy kuten nämä matkat mut pitää nuuskia viel asiaa... =)

   Poista
  2. Kannattaa tsekata! Esim. täältä matkakorvaukset ? Tuo omavastuu tosin vaikuttaa aika korkealta.

   Poista