Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

lauantai 17. syyskuuta 2016

Hyväntekeväisyys

Varapuussa opetetaan että tuloista olisi suositeltavaa laittaa hyväntekeväisyyteen 5% nettotuloista. laskeskelin että oma osuuteni olisi siis noin 75e kk. Nyt te monet varmaan pidätte minua hulluna että se on valtava summa rahaa mikä pitäisi ilman muuta säästää! No näin minäkin ajattelin ja olen kieltäytynyt lahjoittamasta juuri koska säästän.

Secretissäkin puhutaan tästä että jos haluaa rahaa luokseen sitä pitää myös jakaa, jos alat pitämään pennosistasi kiinni ja mietit että rahaa on vähän etkä anna kellekään mitään niin vedät rahattomuutta puoleesi.


"Mikäli olet tiukasti kiinni jokaisessa eurossa, eli suhtautumisesi rahaan on niukka, 
raha ei myöskään tule sinua kohti." 

 Lainaus Varapuun perustajan Mikko Sjögrenin kirjasta- Tunne taloutesi.



Läheiseni sai kokea tämän juuri itse, Hän näki Nälkäpäiväkerääjiä mutta hänellä ei ollut ollenkaan rahaa mukana (Miksi lahjoittajille ei voi maksaa kortilla kun se löytyy jokaiselta tai vaikka lähimaksulla edes). No sitten illalla hän meni nettiin lukemaan uutisia ja siellä oli iso Nälkäpäivä mainos ja hän muisti miten päivällä lahjoitus jäikin tekemättä ja että hän tekeekin sen nyt ja lahjoitti 15e verkkopankin kautta.
Seuraavana päivänä olikin mukava yllätys kun hän oli voittanut Kenossa 100e! Toiset voi ajatella että sattumaa mutta itse tiedän että hän ei ole voittanut kun kerran ole 10v aikana vastaavan summan ja hän pelaa pienellä panoksella päivittäin.

Lahjoittamisen pitää kuitenkin tulla sydämmestä eli puhtaasta ilosta auttaa eikä niin että minäpä annan tuolle rahaa että saan sitä itse. Ei, se ei toimi niin.



Oma lahjoittaminen

En ole itse lahjoittanut säännöllisesti pitkään aikaan. On aina ollut liian vähän rahaa mukamas moiseen. Joulupadat ja muut sesonkijutut kyllä ja lasten hyväkuntoset vaatteet lahjoitan Hopelle ja paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle sitten eläintenruokaa ja muuta tarviketta. Tuttaville antanut rahaa kympeistä satasiin kun heillä on rahat loppuneet erinäisissä elämäntilanteissa.

Fitline tuotteet myös mitä ostan ja myyn sisältävät myös Hyväntekeväisyysosuuden mikä menee Word Visionin kautta köyhimpien tukemiseen. PM onkin suurinpia Word Visionin yhteistyökumppaneita. Suomessa myös Fitline tiimi mihin kuulun hoitaa kotimaassa lahjoitus ja hyväntekeväisyystoimintaa.


Oma 5% hyväntekeväisyyskohde

Mutta se 5% jonka varapuu suosittaa on helppo laskea ja laittaa menemään automaattisesti eteenpäin.

Kohteiksi olen miettinyt seuraavia:

  1.  Leijonaemot: 

"Leijonaemot olemme erityislasten vanhempia, yli lasten diagnoosirajojen. Haluamme antaa konkreettista apua toisille erityislasten vanhemmille. Niin isille kuin äideille. Tänäänkin jossain päin Suomea syntyy erilaiset vanhemmat. Erityinen elämä vaatii erityiset voimat. Mutta välillä niitä voimia ei vain ole. Siksi me perustimme Leijonaemot, vanhempien oman turvaverkon."
Tiedän miten yksinäistä erityislapsen vanhempana voi myös olla. Ihmiset ymmärtävät mutta eivät kuitenkaan ymmärrä koska ei ole omakohtaista kokemusta. Eikä kyseessä ole pelkkä arki vaan siihen liittyy myös paljon pelkoa tulevasta, omasta jaksamisesta, siitä toimiiko oikein, puhdasta vihaa miksi meille kävi näin, Puhdasta onnea ja iloa kun lapsi ylittääkin itsensä rajotteistaan huolimatta...tunne- ja ajatuskirjo on valtava mitä päivittäin kohtaa.

 Ja vaikka vanhempia ollaan koko loppu elämä niin kun muilla lapset lähtee itsenäistymään sinun lapsesi ei siihen välttämättä kykenekään vaan olet hänestä täysin vastuussa vielä hänen aikuisikänsäkin vaikka oma jaksamisesi hiipuu vuosien saatossa. Suomessa on tilanne hyvä kun koko mailmaa katsoo mutta avunsaanti on myös hyvin asuinpaikkakohtaista joten kaikki eivät ole samalla viivalla.    

2. Hope

"Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä."

Esimerkiksi lomien aikaan kaikilla perheillä ei ole varaa tehdä mitää erityistä kun olla vaan kotona, Hopelle voi lahjoittaa harrastusvälineitä tai omalla paikkakunnallani monet lahjoittavat elokuvalippuja, uimahallilippuja, lippuja erilaisiin urheilutapahtumiin milloin lomalla pääsee vähäosaisempikin perhe ulos.


3 Sylva

"Sylva tukee syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren koko perhettä. Toimimme ja vaikutamme, jotta jokainen syöpään sairastunut lapsi saisi mahdollisimman hyvää hoitoa ja hänen perheensä riittävää tukea."

Syöpä on sairaus joka koskettaa meistä varmaan jokaista jollain tavalla jossain vaiheessa elämää. Tukea haluaisi antaa etenkin niille jotka ovat vasta elämänsä alussa jo joutuneet kohtaamaan tämän valtavan haasteen.


Omia mietteitä

Varmaan pidätte hulluna että annan rahaa pois kun pitäisi säästää mutta meinaan ihan kokeilu mielessäkin suorittaa tämän. Toistaiseksi Secret kokeilut ovat toimineet ja toisaalta siitä tulisi aidosti hyvä mieli kun voisi auttaa muita!

Auttaahan voi toki muutenkin kun rahalla kuten antamalla omaa aikaansa, tai osaamistaan.


Jos sinulla on esitellä joku kohde minulle niin laita kommenttia tulemaan!


Hyvää alkavaa sunnuntaita kaikille!

T: Mampsu

2 kommenttia:

  1. Kannatan toisten auttamista! Teen sitä itsekin, kun pystyn ja tulevaisuudessa toivottavasti enemmänkin. 75€/kk kuulostaa kyllä hurjan paljolta, toivottavasti hyvä kiertää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu siksi kirjoitinkin kun laskin tuon summan ja ajattelin samoin että kamala mikä summa! mutta sitten Varapuu kuitenkin suosittaa sitä, tosin ihan perustellusti, se on taloudellisesti hyvin menestyneiden ihmisten tulonjakokaava. mutta ristiriidassa että yritän säästää... mielenkiintoista miettiä tätä suhdetta että minkä verran on soveliasta antaa omastaan pois ja kiertääkö raha sinulle takaisin...katsotaan ;)

      Poista