Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

torstai 19. tammikuuta 2017

Uusi vuosi tuli ja ryhti jäi

Uusi vuosi on alkanut ihan mukavasti, löysin lapselleni puheterapeutin! Ja meidän kylältä kilometrin päästä!

Muuten kaikki onkin enempi vähempi kaaoksessa.

Rahaa on menyt ihan kamalasti ja tulojen kanssa on ollut säätämistä.

1) Asumistuki meni tarkistukseen koska palasin töihin ja olin väsännyt kaiken mutta kun olin illalla viemässä tulotietojani kelan laatikkoon katsoin että tuntinihan ovat jollain viikolla menneet yli 30h mikä on raja että saan Joustavaa hoitorahaa. Tosin kuukauden keskituntimäärä jäi sallittujen rajojen sisään mutta mielessäni iski itselleni tyypillinen Kela pelko! Päätin että en hae koko tukea kun alkoi turhaannuttaa ja ahdistaa.

Asianhan olisi voinut kysyä mutta kelaan ei pääse läpi puhelimella ja töiden lomassa sielä paikanpäällä käyminen on hankalaa.

2) joustava hoitoraha maksetaan nyt vasta tammikuun lopussa, tosin takautuvasti 15.11 alkaen kun palasin töihin. 

3)Joulu, Fitline ja esim lapsen luistelu veivät rahaa (ostettiin käytetyt luistimet 15e, kypärä 30e).

4) En ole löytänyt toimivaa rytmiä arkeen mikä tekee sen että juoksen usein kaupassa ja ostelen mitä sattuu eli ruokabudjetit paukkuu kokoaika yli.

5) Kävimme tapaamassa sukulaisia siskos porukalla Helsingissä. Rahaa kului bensaan, vuorokausilippu julkisiin, lounas, Helsingin taidemuseon lippu 10e kpl(30e), kahvittelu x2 ja iltapalaa subwayssa. Ihmettelette miksi en laita tarkempia hintoja niin se on ihan siksi että koska Helsingissä oli jokapaikkaan ruuhkaa niin oli sujuvampaa että maksoimme siskojen kanssa vuorotellen että yksi maksaa eikä kaikki 3 erikseen. Minä maksoin iltapalat ja taidemuseon!

Rahaa oli sieläkin näyttelyssä




Taiteiija on 1929 syntynyt japanilainen Yayoi Kusama joka tekee tänäpäivänäkin taidetta. Hän asuu omasta tahdostaan japanilaisessa mielisairaalassa koska sielä on turvallista ja rauhallista. Hän kärsii hallusinaatioista ja pelkotiloista joita hän muunmuassa käsittelee taiteensa kautta. Hän kohtaa pelkonsa siis taiteensa kautta jotta ne eivät saa hänestä otetta.




iso taulu läheltä ja puolet minusta

Voitin!

Voitin Varapuun joulukalenterista Tony Robbinsin - Raha peli haltuun kirjan jossa kerrotaan 7 yksinkertaista askelta taloudelliseen vapauteen, 704 sivua. Odotan että Pikkukakkonen puskee legot  ja sitten tartun toimeen tämän kirjan kanssa! 






Tammikuun ongelma on että en saa oikein mitään aikaiseksi. 
Fitline tilaisuus naapureille piti pitää jo alkukuusta mutta kappas se on ensiviikolla, no ees oikea kuukausi!
Ehkä ihan hyvä koska Herra hämäläinen kiukutteli jo liian tiukasta kalenterista ja tää kaksio on aika pieni kun toinen mököttää.

Yritän laatia helmikuulle parempaa aikataulua ja listailla halpoja ruokia ja kauppalistoja kalenteriin. katsotaan auttaisiko se asiaan! 

Työt

Positiivista on että töissä alkaa vilkastua! Olin jo lievästi stressaantunut hiljaisista päivistäni!
 

Kalenteri

Uusi elämäntilanne vie aikaa totutella, olen yrittänyt opetella käyttämään kalenteria, siis oikeaa kalenteria. Tosin en aina muista merkata sinne kaikkea ja tuplabuukkaan =D


Hyvää lähestyvää viikonloppua kaikille!

PS: Taidenäyttely jatkuu vielä tämän viikonlopun jos halut käydä tsekkaamassa

 




6 kommenttia:

  1. 7 yksinkertaista askelta, 100 sivua jokaisesta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja siis kääntäjähän oli ensin suomentanut kannen " 7 helppoa..." Varapuun perustaja joka tarkisti kirjan todennu vaa että ei voi lukea helppo kannessa jos kirja on yli 700 sivunen =D

      Poista
  2. Soitin juuri kelaan vähän samoilla asioilla ja kyllä sinne vartin odotuksen jälkeen pääsi läpi :D. Teet uuden hakemuksen ja merkkaat ne tunnit siihen vaan eri tavalla. Kantsii ne tuet hakea, kun on pidemmän päälle aika isoista summista kyse. Toki asumistuki nyt laski useamman kympin, mutta kumminkin...

    VastaaPoista
  3. Kuinka ne asiat tuppaa kasaantumaan aina yhdelle kuulle? Ja sitten kompuroidaan :D Parempaa helmikuuta, uskon että se on organiseeratumpi kun saat vähän suunnitelmilla ryhtiä viikkoihin. Nimimerkillä, tarvii jotain saman suuntaista!

    VastaaPoista