Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

perjantai 27. toukokuuta 2016

Kotivara, mikä se on?

Olen lueskellut erilaisista lähteistä tulevasta talousromahduksesta. En nyt ota sen enempää kantaa siihen itse kriisiin vaan se sai minut ajattelemaan, miten minun pitäisi varautua?

Arvopaperi kirjoitti eilen aiheesta

http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/nain-tapahtuu-seuraava-porssiromahdus-6554417

Helmikuussa Yle uutisoi toimittajasta joka oli haastatellut lähes 200 pankkiiria. Toimittaja sai selville miten vakava tilanne oli ollut 2008 kun finanssikriisi alkoi.

 http://yle.fi/uutiset/uusi_ja_entista_suurempi_romahdus_on_tulossa__satoja_pankkiireja_haastatellut_toimittaja_jarkyttyi/8661953

Luyendijkin mukaan he pelkäsivät, että sadat miljoonat ihmiset huomaisivat yhtä aikaa pankkijärjestelmän romahtaneen. Mistään ei saisi enää rahaa, mutta myös tarvikkeiden saanti, ruokakaupat, bensa-asemat ja apteekit, kaikki pysähtyisivät.
Se olisi ollut täydellinen katastrofi. Siksi poliitikot syytivät miljardeja pankkijärjestelmään tilanteen vakauttamiseksi.



Meillä ei kotona ole mitään valmiina, sähkökatko, yleislakko tai mikä tahansa vähäpätösempikin syy kuin talousromahdus olisi aika haastava. Joissain muissa maissa olisi itsestään selvyys pitää kriisivarastoa jo ilmaston tai muun syyn takia.
Olen tosin nyt alkanut suunnittelemaan moisen keräämistä. Jos olisin varautunut turhaan niin olisi ainakin helppoja ruuanlaittopäiviä tiedossa kun säilyke /kuiva-aine varastoa pitäisi päivitellä päiväysten lähestyessä.

Meillä ei taida olla edes toimivaa taskulamppua joten jos sähköt menisivät olisi ehkä muutama tuikku kaapissa.
Kuten edellisessä postauksessa kuva näytti meillä ei kamalasti bensaakaan ole autossa mutta jos tulee kriisi voi bensa-asemat tyhjentyä hyvin nopeasti joten pitäisi siihenkin kai varautua.
Peruslääkkeet ja ensiaputarvikkeet pitäisi hankkia (nyt muutama suppo, Ibumax, Zyrtec ja rakkolaastareita).

Helsingin väestönsuojelu ry:llä on sivuillaan osviittaa antavaa listaa.

http://www.hvssy.fi/documents/kotivara%20fi%202011.pdf



Jään suunnittelemaan ja kuuntelemaan teidän ehdotuksia aiheesta. Onko teillä varauduttu siihen että kaupan jakeluun tulisi häiriöitä tai mailman menisi muuten tilapäisesti vinoon?


T:Mampsu












2 kommenttia:

  1. Hei! Eipä juuri ole varauduttu tietoisesti. Hamsterin sukua kun olen on kaapeissa kaikenlaista ihan luonnostaan. Ikinä en kuitenkaan ole vartavasten tarkastellut löytyisikö esim. viikon ruokatarpeet.
    Oletko tutustunut Karppaus ja perhe -blogiin. Hetkeen tuo ei ole päivittynyt, mutta kirjoittaja on viimeisissä kirjoituksissaan kirjoittanut omasta Kotivara projektistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä mennä lukemaan niin sais vähän vinkkiä! kirjotella sit millanen varasto meille tuli =)

      Poista