Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

maanantai 23. toukokuuta 2016

Säästäminen ja kulujen jakaminen parisuhteessamme

Säästäminen


Säästän Terhin Majasalmen Totuus taloudestasi - kirjan neuvoin, kun rahaa tulee maksan itselleni heti "palkan". Pyrin laittamaan 10% kaikista nettotuloista säästötilille kun olen saanut laskupinkan tuhottua. Jääneelle rahalle lasken päiväkohtaisen kulutuksen, niin on helpompi hahmottaa mihin on varaa. 
Lisäksi meinaan nostaa kaikki käyttörahani käteiseksi.

Kulut jaetaan


Meillä on kummallakin omat tilit ja ruokaostoksissa jakaantuu niin että minä hoidan arkipäivät. 
"Herra Hämäläinen" hoitaa viikonlopun.

Minä maksan vuokrat, netin, puhelinlaskuni, kotivakuutuksen ja esikoisen tapaturma ja hoitovakuutuksen, oman henkivakuutuksen, sähkö/sähkönsiirto, lasten lääkärilaskut, päivähoitomaksut.
"Hämäläiselle" kuuluu auton vakuutukset ja verot, puhelinlaskunsa ja henkivakuutuksensa. 

Hän on minua parempi säästämään ja aikaisemmat säästömme ovat olleetkin hänen ansiotaan. Niillä maksettiin auton hajottua uusi vanha auto(käteiskaupassa sai tingittyä hinnasta 25% pois). Auton remontit menee aikalailla tasan.


Meillä tankkaa se jolla kantti ei enää kestä ja pelkää jäävänsä tielle.

katsotaan kumman kantti kestää pidempään tällä kertaa

Vaatteet kumpikin hoitaa pääasiassa itse mutta esimerkiksi talvella kun olin huonommin varoissani mies maksoi koko perheelle talvikengät. Olen itsekin maksanut hänen vaatteitaan. 
Tilanteen mukaan, jos toinen tarvitsee jotain, se ostetaan.

Tupakkaa ei kumpikaan polta ja "Hämäläinen" nautiskelee keskimäärin yhden 0.33cl saunasiiderin viikossa, joten tältä osastolta ei säästöä kamalammin voi hakea.

Turha kuluerä


Perheemme turha kuluerä on kahvilat. Asumme keskustassa joten on ihana poiketa leikkikentän jälkeen torikahvilassa tai lauantaina lähteä koko perhe aamupalalle ulos. Siskojeni kanssa käyn kerran viikossa lounaskahvilassa, jossa salaattilounas + kahvi 4,5€ (tästä en luovu!).

Pivo tietää kertoa että olen käyttänyt 355e tänä vuonna jo ravintoloihin ja kahviloihin. 
Viime vuonna meni 919e! Viimekuun summa on peräti 185e! Joka osin selittyy sillä että oli "Pikkukakkosen" ristiäiset. Asumme ahtaasti, joten veimme kummit kahville ulos. 
Lisäksi teimme pienen retken ensimmäistä  kertaa sitten synnytyssairaalasta kotiutumisen kun alkoi seinät kaatua päälle. Pitää sitä mielenterveyttäänkin hoitaa.


Tästä viisastuneena investoin termosmukiin jossa kulkee kotona keitetty kahvi hiekkalaatikolle ja lapselle oma vesipullo mukaan. Katsotaan irtoaako tällä säästöä!

Juodaan kahvit kotona ja säästetään!




PS: Miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Mikä sinun turhake? Mihin rahasi menevät?


T: Mampsu

3 kommenttia:

  1. Minun "salainen" paheeni on muumituotteet. En ole sentään fanaattinen muumimukien hamstraaja, mutta tykkään ostaa taloustavarat muumikuoseissa :D Muumilisää saa maksaa aika iloisesti tietenkin. Etenkin muumilakanoita (just ne 50€/kpl) meillä on useammat kuin oikeasti liinavaatekaappiin edes mahtuisi.

    T: Ananas
    Yksinhuoltajan selviytymisopas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo ne joilla on ollu Muumi mukeja tapana alusta asti kerätä ovat voineet kyl tehä kunnon tilin niillä =D mitä se kokoelma maksaa yli 10 000...siin on sijoituksessa kate kohdillaa... =) Just luin kauppalehdestä et sil muumifirmalla menee ihan perk****n hyvin ties monettako vuotta niin ei oo ihme =D

      Poista
  2. Minun "salainen" paheeni on muumituotteet. En ole sentään fanaattinen muumimukien hamstraaja, mutta tykkään ostaa taloustavarat muumikuoseissa :D Muumilisää saa maksaa aika iloisesti tietenkin. Etenkin muumilakanoita (just ne 50€/kpl) meillä on useammat kuin oikeasti liinavaatekaappiin edes mahtuisi.

    T: Ananas
    Yksinhuoltajan selviytymisopas

    VastaaPoista