Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Hyvinvointini ja jaksaminen vaurautta tavoitellessa

Elämän muutos ei ole helppoa. Itse törmään tämän lapsiperhearjen ja vaurastumisen sovittamisen vaikeuteen kaikenaikaa. Pitää yrittää olla tosi tehokas että saat jotenkin panostettua tähän muutokseen, toisaalta olen todella innoissani mikä siivittää pitkälle mutta etenkin kun marraskuussa palaan työelämään olisi hyvä saada omaa kuntoa ja hyvinvointia kohotettua jotta jaksaa hoitaa tähän päälle vielä työnsäkin. 

Pidän omasta työstäni ja ikävöin omia asiakkaitani aikajoin. Mutta muistan miten rankkoja etenkin talvikuukaudet on pyörittää työpäivän jälkeen lapsiperhearkea.
Nyt minulla on +1 lapsi, blogi, oma extratyö tähän päälle sitten sen kun viimeksi olen töissä käynyt.
Olen innoissani enkä halua luopua mistään mutta tiedostan että ajan itseni piippuun jos en muuta elämässäni jotakin ja ala huolehtia myös itsestäni!

Olen nyt ajatellut alkaa harrastamaan illalla pienen vaikka 30minuutinkin lenkin kun lapset on menneet nukkumaan että saan happea ja vähän liikuntaa ja ajatusteni selkiyttämistä. Kun arki on hektistä on budjettien laatiminen, niissä pysyminen, uusien asioiden opettelu vaikeaa. En osaa rauhoittua vaan ajatukseni nytköhtelevät ja sinkoilevat ympäriinsä ja keskittyminen yhteen asiaan on todella vaikeaa.. Illalla pieni happihyppely voisi auttaa järjestelemään ajatukseni.

Luin jostain että vaurastujat usein alkavat myös huolehtia itsestään, harrastaa urheilua ja satsata enemmän omaan terveyteensä. Ennen en tajunnut sitä mutta nyt ymmärrän että se on pakko koska muuten ei jaksa! Jos meinaa jaksaa tehdä enemmän kuin ennen ja saada tuloksia ja saavuttaa tavotteita se vaatii työtä ja jos ei ole kunnossa ei jaksa.

Mitä kaikkea mie jaksankaan tehdä kun tosta tippuu 15kiloakin...ja sitten toinen 15 kiloa?


Ylipainoa on kertynyt toisen lapsen jäliltä joten se on selvää että talvella sielä 30 sentin hangessa on helpompi tarpoa töihin jos ei olisi sitä 30 kiloa ylimääräistä.
Mittarina kuitenkaan ei toimi vaaka vaan oma jaksaminen ja olotila!
PS: Maksatko kuntosalista tai harrastuksestasi vai säästätkö niistä? Ostatko parempaa ruokaa tai ravintolisiä panostaaksesi terveyteesi vaurastumisen tiellä?


T: Mampsu


4 kommenttia:

 1. Ajan löytäminen kuntoilulle tuntuu olevan haasteellista tilanteessa kuin tilanteessa. Itse ainakin koen, että töiden ohella en saa tarpeeksi unta ja lepoa. Toisaalta hyvä liikunta lisää levon laatua.
  Oletko kokeillut lasten kanssa vaikkapa puistossa samalla itse jumpata? Useinhan leikkitelineiden vieressä on kuntolaitteitakin. Ja lasten kanssa vaikka hyppynarut, juoksukisat, hipat ym toimii. Teen itse koiralenkeillä ulkojumppia noilla pihalaitteilla :)

  Yogaiassa on muuten aika edulliseen hintaan runsaasti kotona tehtävää rentouttavaa liikuntaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä sitä aina pikasee leiksalla vähän jotaa yrittää kunnes pikku kakkosta tarvii mennä taas hyssyttelee kun nukkuu vaunuissa . tämäkii onneks helpottuu kokoaika kun meillä eka erityinen tarvi ennen paljonkin apua leikkikentällä kiipeilytelineissä jne...ja vaikka ei olisi tarvinutkaan niin vaati et siin pitää olla kun motoriikka on huono niin pelkää kun kropan hallinta oo niin vahva. Mutta helpompaan päin mennään!

  VastaaPoista
 3. Mulla ei anna luonne periksi maksaa kuntoilusta, mutta juoksulenkille en ole ehtinyt sitten raskauden puolivälin. Huomaan itsekin, että kun laitan taloutta kuntoon, tulee tarve järjestää muutkin asiat. Tässä samalla vähensin herkkuja ja yritän myös laihduttaa ja järjestän hulluna kotia. Olen ollut tarkempi ruuan laadun ja raaka-aineiden kanssa. En tiedä miten käy kun palaan työelämään, lösähtääkö sitä vain väsyneenä työpäivän jälkeen sohvalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu itsellänikii on työ aika raskasta...seison parhaillaan melkein 9h putkeen pieniö parin minsan taukoja lukuun ottamatta ja puhun kokopäivän joten heräsin tähän ajatukeeen että mites mie sitten jaksan jos nytkin kangertelee ja aloin toimia asian eteen! toisaalta kun on monta palloa ilmassa tuntuu että vaikea keskittyä kunnolla kun on liikaa korjattavaa =D ainakin itsestäni tuntuu että johonkin kun alkaa panostaa enempi niin pakka leviää toisesta kohteesta...

   Poista