Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Robert T Kiyosaki - Rikkaan isän opas taloudelliseen vapauteen

Luettunani Robert T Kiyosakin kirjoittaman "Rikas isä köyhä isä" innostuin kamalasti ja halusin lukea lisää herran kirjoja. Kirjoja onkin nettikaupat pullollaan mutta suomeksi käännettynä ei löydy kaikkia. Kirjastossamme oli kuitenkin saatavilla toinen osa "Kassavirtakvadrantti".

Olen poiminut kirjasta itseäni kiinnostaneita juttuja tähän kirjoitukseen ja olen sitä mieltä että kirjaa ei voi mitenkään tiivistää tähän kirjoitukseen. Suosittelen että jos yhtään kiinnostuit luet kirjan itse!

Robert T Kiyosaki Kassavirtakvadrantti, rikkaan isän opas taloudelliseen vapauteen.


Kun ensimmäinen kirja "rikas isä köyhä isä" käsitteli Robertin nuoruutta 9 vuotiaasta yliopistoon, armeijaan ja sieltä Xeroxille opettelemaan myyntiä. Kassavirtakvadrantti kertoo ajasta sen jälkeen, ja siitä mitä Robert oppi tuona aikana.

Kirja pyöri kassavirtakvadrantin ympärillä elikkä taulukossa jossa on 4 erilaista tulonlähdettä, jokainen omassa ruudussaan.

 Kassavirtakvandantti Palkansaaja (E embloyee), Itsenäinen yrittäjä/ammatinharjoittaja (S self embloyed),Yrityksen omistaja (B business owner), Sijoittaja (I investor).


Palkansaaja ja itsenäinen yrittäjä ovat vasemmalla puolella ja yrityksen omistaja ja sijoittaja oikealla puolella.
Jokaisessa ruudussa on omat lainalaisuutensa joita kirjassa opetetaan. Se että olet hyvä jossakin näistä ei tarkoita että menestyt toisessa jos et muuta ajattelutapaasi ja tiedosta sääntöjen olevan erilaiset.
Robert korostaa että rikkauksiin pääsee pääasiassa vain oikealta puolelta ja hän suosittelee menemään B-ruudun kautta I-ruutuun ja perustelee asiaa kirjassa. Voit toki toimia että vasemmalla ja oikealla mutta pelkästään vasemmalta ei rikkauksiin kyllä päästä kovinkaan todennäköisesti tai ainakin se vie valtavan paljon enemmän aikaa.


Robert kertoilee omasta kivisestä tiestään rikkauksiin johon mahtui kodittomuutta ja muutama konkurssi ennen kuin palaset loksahtivat paikalleen. Hän tiesi mitä hän halusi ja tiesi miten toimia kun oli saanut oppia aikaisemmista virheistään ja osasi korjata ne.
Pidin itse siitä miten luontevasti kirjassa suhtaudutaan epäonnistumisiin. Että ne ovat välttämätöntä käydä läpi, ne ovat inhimillisiä ja kasvattavia asioita. Välillä tuntuu että elämässä ei epäonnistumista sallita mutta lukiessa tulee sellainen olo että on helpompi astua omalta mukavuusalueelta koska kaikki epäonnistuvat ja se on ihan hyvä, opimme ja kasvamme näin paremmiksi.


Löydä oma sijoittajasi ja päätä haluatko paremmaksi

Analysoidaan 7 erilaista sijoittajaa joista on tarkoitus löytää itsensä ja halutessaan edistyä oppia seuraavan tason sijoittajilta. Oikaista ei voi ja 3 tasolta ei voi suoraan hypätä 7:lle tasolle vaan se kuljetaan ensin 4, 5 ja 6:nnen kautta.


Asunto ei ole varallisuutta

Asunto ei ole varallisuutta, vaikka se olisi kokonaan maksettu ellei siitä synny sinulle tuloja. Muuten omasta asunnosta on vain menoja. Jos olet lukenut Rikas isä köyhä isä - kirjan niin muistat varmaan miten alussa poikien mennessä tapaamaan rikasta isää hän asui varsin vaatimattomasti. Hän minimoi kulunsa matkalla vaurauteen.


Olet sitä köyhempi mitä useammalle olet velkaa

Kapitalismin pelin henki on kuka on velkaa kenelle. Opetus on: jos sinulla on henkilökohtaista velkaa, huolehdi että se on mahdollisimman pieni. Jos sinulla on paljon velkaa, huolehdi että joku muu maksaa sen!
Eli sijoitusasunnoista voi olla velkaa kunhan jäät joka kuukausi plussalle eli saat kassavirtaa asunnostasi, etkä joudu maksamaan sijoitusasunnostasi. Oma asuntolaina kannattaa pitää pienenä.

Taloudellinen pikakaista ja olet jo sillä. mutta kummalla puolella?

Pankin ja sinun taseesi ero
Raha on velkaa

Raha ei ole pääoman vaan velan mittari. Dollari oli ennen sidottu kulta- ja hopeakantaan, nykyisin dollari on velkakirja, jonka painatusmaan kansalaiset joutuvat maksamaan.
Maailma jaksaa luottaa dollariin niin kauan kun se luottaa amerikkalaisten veronmaksajien työssäkäyntiin ja velkakirjan nimeltä raha maksamiseen. Jos tuo "luottamus", tuo rahaan liittyvä tärkeä tekijä, yhtäkkiä katoaa, talous romahtaa kuin korttitalo, ja näin n käynyt monesti kautta historian.


7 askeleella pois oravanpyörästä

Kirjan loppuun on tiivistetty 7 -portainen tiivistelmä toimista joilla Richard pääsi kodittomuudesta taloudelliseen riippumattomuuteen. Siinä kerrataan tärkeitä jo luettuja seikkoja ja toimia mihin on ryhdyttävä.

 

Aluksi tuumasin että kirja on varmaan pettymys kun se alkoi tuolla kassavirta taulukolla mutta se vei vallan mennessään! Ihanaa tarinamaista kerrontaa ja omia silmiä avaavia helppoja ja nopeita harjoituksia.  Vaikka et kaikkea allekirjottaisikaan kirja herättää ennen kaikkea ajattelemaan…huomasin että vaikka lopetin lukemisen jäin miettimään lukemiani asioita ja koin oivalluksia omassakin elämässäni! Kirja saa aikaan itsetutkiskelua mistä tykkään.

Huolehdi omista asioistasi


 Ps: Siskoni luki Robertin ensimmäisen kirjan Rikas isä köyhä isä minun jälkeeni ja innostui kovasti kirjasta! Sai kovasti uutta puhtia omiin taloustalkoisiinsa ja ilmottautui Wealt Forumin jonotuslistalle! Voi siis olla että saan ehkä kaverin mukaani Helsinkiin kuuntelemaan Robertia!Hyvää alkavaa viikkoa!

T: Mampsu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti