Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

torstai 16. kesäkuuta 2016

Rikas isä, köyhä isä - tie taloudelliseen menestykseen


Pari viikkoa sitten sattumalta näin facebookissa Wealth Forumin mainoksen ja kyselin onko kukaan Vauras nainen yhteisöstä menossa ja tunteeko kukaan edes puhujia. Naisia oli menossa yllättävän paljon ja sanoivat että erään vieraan, Robert T. Kiyosakin kirja Rikas isä köyhä isä on alan klassikkoteos!

Varasin kirjan kirjastosta ja olen sitä nyt lueskellut.

Robert T Kiyosakin tarina Rikas isä, Köyhä isä


Kirja kertoo miten Robert sai opetusta kahdelta isältä, rikkaalta ja köyhältä.

Tarina alkaa kun Robert on 9v asuu Hawaijilla ja kysyy Isältään miten hän voisi tulla rikkaaksi. Isä ihmettelee miksi poika nyt yhtäkkiä haluaa tulla rikkaaksi. Robert kertoo miten koulukaveri ei ottanut häntä ja hänen ystävää mukaan huvilalleen koska Robert on ystävänsä tavoin köyhä. Tästä alkaa retki kohti rikkauksia ja oppaina on kaksi aivan erilaista opettajaa.

Rikas isä joka Kuollessaan oli Hawaijin rikkainpia miehiä ja hän jätti jälkeensä valtavan omaisuuden, rahaa hyväntekeväisyyteen ja ison yritysimperiumin. Köyhä isä joka on korkeasti koulutettu yliopiston professori joka kamppailee talousongelmien kanssa koko elämänsä hyvästä työpaikasta huolimatta. Hänen kuollessaan jälkeen jäi vaan velkaa.

Kirja on mielestäni ihana koska opetukset kerrotaan niin kuin Robert on ne oppinut, tarinan kautta ne on helpompi ymmärtää ja ennen kaikkea ne jäävät mieleen.Rikas isä opettaa Robertille


Rikas ostaa varallisuutta.
Köyhillä on vain menoja.
Keskiluokka ostaa velkaa, jota luulee varallisuudeksi
(Esimerkiksi oma koti ei ole sijoitus vaan velkaa, joka on toki parempi kun ei mitään)


Esteet

Kirjassa korostetaan myös että vaikka oppisit taloudellista puolta voi vauraus jäädä saavuttamatta. Osaamista alkuun pääsemiseen olisi ja perusasiat osataan mutta silti jäädään palkkatöihin vaikka mahdollisuus olisi muuhunkin.

 1. pelko
Epäonnistuminen innostaa voittajia. Ja epäonnistuminen nujertaa häviäjät.
Syy taloudellisen menestyksen puutteeseen on liiallinen varmanpäälle pelaaminen. Ihmiset pelkäävät niin paljon häviämistä että he häviävät.
Jos pelkäät riskiä aloita nuorena kun aika on vielä puolellasi.

2.kyynisyys
Me kaikki epäröimme. "En ole etevä." "En ole tarpeeksi hyvä." "Hän on parempi kuin minä." Epäröintimme halvaannuttaa meidät. Pelaamme "mitä jos-peliä".
Mitä jos talous romahtaa kun olen sijoittanut? Entäs jos suunnitelmani ei toimikaan?" "Entä jos en voikaan maksaa takaisin?"

Jos emme itse epäroi perheemme tai läheisemme tekevät sen puolestamme.
"Miksi luulet pystyväsi siihen?" "Se ei tule koskaan onnistumaan" ja niin edelleen.

Epäröintimme lamauttaa meidät emmekä pysty siirtymään eteenpäin. Istumme lamaantuneina kylmä möykky sisällämme. Jokainen meistä on varmasti kokenut tämän.

Kyynikko kritisoi muttei analysoi ja se estää heitä etenemästä.

Esimerkki: Joulukuu -96: Robert ajelee ystävänsä kanssa bensa asemalle ja ystävä(rakas mutta kamala murehtija) on aivan kauhuissaan miten bensan hinta on noussut ja tulee jatkamaan nousuaan. Kun he palaavat kotiin ystävä esittelee Robertille valtavan määrän käppyröitä jotka tukevat hänen väitettään. Robert etsii pienen aliarvostetun öljy yhtiön joka tulisi tekemään öljylöytöjä ja soittaa meklarilleen ja ostaa yrityksen 15 000 osaketta 65senttiä osakkeelta.
Helmikuussa -97 Robert ajelee saman ystävän kanssa saman bensa-aseman ohi ja aivan oikein litrahinta oli noussut 15%. Ystävä voivotteli minkä kerkesi mutta Robertia hymyilytti, öljy-yhtiö johon hän sijoitti oli löytänyt öljyä ja hänen ostamansa 15 000 osaketta olivat nousseet 3 dollariin osakkeelta.

3.laiskuus
Kiireeseen vedoten vältellään jotain tärkeää.
Teet liikaa töitä kunnes eräänä päivänä puoliso on ottanut lapsen ja häipynyt. Tiesit että teillä oli ongelmia mutta loit itsellesi lisää kiirettä töihin ettet olisi joutunut kohtaamaan sitä.
Sinun pitäisi huolehtia terveydestäsi mutta olet liian kiireinen urheillaksesi.
Ihmiset ovat myös helposti liian laiskoja hoitaakseen vaurauttaankaan.

On helpompi todeta että johonkin ei ole varaa ja ei tarvitse ajatella. Rikas isä käski aina lapsiaan olla toteamatta näin vaan rohkaisi heitä kysymään "miten saan siihen rahat." Se ruokkii rahallista älykkyyttä mikä kehittää sinua keksimään uusia ansaintamuotoja ja näkemään mahdollisuuksia siellä missä muut eivät niitä näe.

4.huonot tavat

Opimme siihen että maksamme ensin kaikille muille paitsi itsellemme. Maksamme lainamme ja laskumme ja ostammea ruuat ja ajattelemme että jos jotain jää maksamme sen itsellemme eli säästämme. Se on huono tapa.
Kun saat palkan maksat aina ensin itsellesi! Sitten kaikille muille vaikka rahat eivät riittäisikään.  Se pelko mikä tulee velkojien rähinästä saa sinut keksimään uusia ansainta tapoja ja tekee sinusta vahvemman henkisesti ja TALOUDELLISESTI!


5.Ylimielisyys

Ylimielisyys on egon ja tietämättömyyden yhdistelmä.

"joka kerta kun olen ollut ylimielinen olen menettänyt rahaa. Sillä ollessani ylimielinen ajattelen, että se, mitä en tiedä, ei ole tärkeätä." Sanoi rikas isä.

Jos et tunne jotain asiaa riittävän hyvin, ryhdy kouluttamaan itseäsi!
Kirja odotti kyllä kaikki odotukseni. Se oli kirjoitettu ihmiseltä toiselle minkä tuntee lukiessa. Tarinoiden kanssa asiat jäävät paremmin mieleen ja ne on tiukan paikan tullen helpompi kaiva mielen sopukoista omaksi tueksi.
Plussaa myös siitä että tämä on ainoa sijoituskirja joka on saanut minut nauramaan!

Pieni kana, Teksas, rouva Martin jokainen noista on tärkeä muisti sana itselleni nyt mitä hoen ja joilla muistan tärkeitä opetuksia!

Katsotaan mitä Robert kertoo Wealth forumissa, nyt olen kieltämättä jo aika innoissani tästä!Ps: Oletko sinä lukenut tämän kirjan?

T: Mampsu
3 kommenttia:

 1. Täytyypä metsästää tätä kirjaa. Itse toteutan tuota "keskiluokka ostaa velkaa, jota luulee varallisuudeksi". Ja oman säästötavoitteeni tuo mukanaan vielä isompaa lainaa. :). Kiva lukea blogia, jossa ollaan aika samassa elämäntilanteessa kuin itse.

  T. Toinen äitiyslomalainen(http://kuusivuotissuunnitelma.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kävin lukemassa kaikki blogitekstisi ja juu uskon sinun nauttivan kirjasta! samaistut varmaan aika paljon Robertiin, vaikutat yhtä itsevarmalle ja päättäväiselle että uskon että pidät, kerro toki sitten mitä tykkäsit! kirjastosta varmasti löydät tai täältä https://www.booky.fi/tuote/kiyosaki_robert/rikas_isa_koyha_isa_tie_taloudelliseen/9789522540263

   Poista
 2. Hei kaikille, olen täällä todistamassa, kuinka minusta tulee rikas ja kuuluisa menestyvä malli maailmassa, olen käynyt läpi vaikeuksia vuosia, koska menetin molemmat vanhempani, en voinut edetä matkallani pidemmälle taloudellinen ratkaisu, kunnes viisi kuukautta sitten, tarkoitin ystävää, joka toi minut vapaamuurariperheeseen, aluksi pelkäsin liittyä, koska olen lukenut niin paljon valeuutisia Internetin kautta vapaamuurariperheestä ja jonka nyt tiedän. se ei ole totta, kaikki oli valeuutisia, ja haluan käyttää tätä tilaisuutta hyväkseni sanoakseni suuret kiitokset vapaamuurariperheelle, kaikille tämän perheen veljille ja sisarille. Olen niin kiitollinen tuesta, jota te kaikki annatte minulle, ja ne, jotka pitivät vapaamuurariperhettä pahoina, jotka eivät tunne tämän perheen sääntöjä ja määräyksiä, lopeta tuomitseminen asioista, joista et tiedä, ja lopeta valeuutisten jakaminen, jos olet kiinnostunut liittymään jäseneksi ja nauttimaan vapaamuurariperheen edut, ota yhteyttä alla olevasta osoitteesta lisätietoja,
  WhatsApp; +31 687 329 133
  Sähköposti; info.masonic.oregon@email.cz
  Sähköposti; info.masonic.oregon@gmail.com
  Tai lue lisää meistä Facebook-sivun linkistä; https://web.facebook.com/infomasonicoregon

  VastaaPoista