Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Ensimmäisen kuukauden budjetointiyritys täysi farssi

Eka kuukausi meni nyt kyllä ihan penkin alle mitä tulee budjetointiin!

Kun jäin alkuvuodesta äitiyslomille ja tulonlähteeni on ollut Kela tuntuu että talouden seuraaminen on entistä vaikeampaa koska olet tottunut että palkkatöissä tulee rahaa 2 vko välein ja kelalla tippuu pitkin kuukautta.

Tarvitsee selvästi tehdä tarkempi taulukko päivän menoista ja laskuista ja nostaa käteisenä jokaisen päivän käyttöraha.

Ylimääräisiäkin menoja on ollut kuten:


  •  Ekaerityisen neurologilla käynti mistä tuli 37e lasku + lausunnosta 20e. + matkakulut 15e + syöminen sairaalassa 13e.



  • Valmistujaiskukkiin meni 15e



  • Lapsen lopetettua seurakunnan ilmainen kerho ostin kummallekin ohjaajalle pienen lahjan yhteensä 29e. Heistä on ollut valtava apu kuluneen vuoden aikana ja Eka erityinen on edistynyt valtavasti heidän avustuksellaan. Kärsivällisyyttä se on vaatinut, ei ole helppoa kun ryhmässä on erityislapsi. 



  • Työpaikalle vein mansikkakermakakun 20e kun menin ekaa kertaa käymään sitten lapsen syntymän.



  • Ylimääräinen meno oli myös Wealth Forumin lippu 121e. Seminaari on loppuunmyyty joten uskon (toivon)pääseväni lipusta kyllä eroon jos rahaa tarvitsen akuutisti.


Apteekkiin on uponnut sievoinen summa 60e ja kai vähän ylikin kun eka erityisellä on kamala nuha ja limanen yskä. Jos tästä nyt päästäisiin, olen alkanut miettiä onko tässä kämpässä hometta kun tuntuu että itsekin olen kokoajan nuhassa tai kurkku kipeänä. Naapureilla on löytyny vuosien saatossa ja tehty isojakin remontteja mikä nyt rauhoita mieltä ollenkaan.


Mutta sinnittelen nyt tämän kesäkuun loppuun minkä jälkeen laadin kalenterin kanssa budjetin ja nostan käteiseksi käyttörahat ja jaan päivä "annoksiin".



Kirppistelyn yhteydessä olen katsellut kaikkea tavaraa sillä silmällä että tarvitsenko sitä. Olen nyt tämän päivän katsellut varmaan kautta aikojen älyttömintä hankintaani, alumiinista cooleria joka oli helvetin kallis 60e alessa norm hinta oli yli 100e.
Minä en edes tarvitse cooleria koska en juo alkoholi juomia kotona saatikka pitäisin juhlia missä se olisi toki hieno. Tässä kohtaa te mietitte mitä mie sillä sitten teen, no pidän kukkapurkkina! Orkidealle joka on pystyyn kuollut, kukki viimeksi vuosi sitten ja toimii pienen hämähäkin kotina.


Todella kallis kukkapurkki
Hämähäkkikin oli kai mennyt jo nukkumaan 

Voi olla että ehtisin tuonkin nyt kesän juhlakautena myydä ainakin siihen hintaan että saan omani pois. Operaatio tavaran hävitys jatkuu!


Ps: Mikä on sinun typerin ostoksesi?



T:Mampsu



5 kommenttia:

  1. Ei tuo orkidea vielä ole pystyyn kuollut ;) Annat sille vielä jatkoaikaa, niin josko tekisi jonkin ajan päästä uudet kukat. Minulla kesti lähes 9 kk ennen kuin kukki uudelleen...
    Minun yksi typerimmistä ostoksista on liki tonnin kirjoituspöytä. Jep, luit oikein. Maksoin 800€ Boknäsin kirjoituspöydästä. Upeahan se on, mutta oishan tuolla summalla aikoinaan saanut aika monta halvempaakin kirjoituspöytää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu katotaa saako jatkaa elämää tossa coolerissa vai pääsenkö etsii sille uuden purnukan=) Juu on kirjoituspöydällä hintaa...oon sellasen merkkisisustuskirppiksellä ja siel eräs makso 300e sohvatyynystä että ei me ny viel kai ihan toivottomia olla...

      Poista
  2. Budjetin tekeminen on kyllä haastavaa. Ja varsinkin yllättävät menot ovat inhottavia. Omista typeristä ostoksista tyhmimpiä ovat olleet jotkut pintamuotia seuraavat vaatteet. Eivät istu omalle kropalle, ja ovat jääneet käyttämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu mut tässähän sitä taas oppii ... ei muuta kun uutta yritystä vaan!

      Poista
    2. vaatteiden ostaminenkin on vaikeaa..ostaa sellasia yhdisteltäviä, kestäviä, jokatilanteeseen sopivia vaatteita et ne tulis sit käytettyä.

      Poista