Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Arkea

Juhannus on kohta ja pääsi jotenkin yllättämään niinkuin talvi autoilijan. Mitään suunnitelmia ei ole mutta juostuani Eka erityisen kanssa lääkärissä ja terapiassa koko kuluneen vuoden olisi ehkä kiva ollakin ilman mitään suunnitelmia ja aikatauluja. Huomaan että alan olla aika väsynyt ja vaikea muistaa enää terapiaohjeita, terapeuttien nimiä tai sovittuja terapia aikoja.


Kirpputori

Kirpputorilla viedään viimeisiä päiviä, tänään sain siskoiltani heidän ylimääräisiä tavaroita joita saa myydä. Makuuhuoneessa odottaa säkki tavaraa mihin pitäisi iskeä hinnat ja viedä heti aamulla että tavara ehtisi vielä liikkua. Ahertaminen on kannattanut tänään saldoa oli 189,25e. Tavoitteeni on 240e mistä jää pöytävuokran jälkeen 200e voittoa. 
Juhannuksen jälkeinen maanantai on viimeinen myyntipäivä, katsotaan miten käy.



Nordnet

Avasin Nordnettiin itselleni tilin ja olen sitä iltaisin ihmetellyt. Valinnan varaa on aivan liikaa, minä joka en osaa edes Prisman maitohyllystä valita 30 eri maidosta sopivaa. Selailen tuntitolkulla rahastoja ja ETF rahastoja joita on satoja. Tiedän että haluan fyysisen, passiivisen ja pienillä kuluilla mutta vielä en ole osannut valita enkä löytänyt sopivaa. Mutta ehkäpä tämä kuuluu prosessiin.
Toinen juttu onkin kun löydän jotain että osaanko ostaa mut keskitytään siihen että olisi jotain ostettavaa.

Luin Marko Erolan kirjan Paras sijoitus jossa kehotettiin tutkimaan www.ifa.com sivustoa ja tutkimaan siellä erilaisa salkkuja ja vertailemaan riskejä. Täytyy myöntää että tosi infoa antava sivusto jos siitä ymmärtäisi jotakin. Ei nyt viel auennu pikku rouvalle joten lisää opiskelua.


Kela

Eka erityisen kelan paperit ovat odottavat ja ne pitää nyt kyllä täyttää ennen juhannusta. Pitää soittaa varmaan lastenneurolle ja pyytää apua sen täyttämiseen, lupasivat apua jos en onnistu ominpäin. Toimintaterapeuttikin kävi kanssani kokonaisen tunnin läpi mikä on olennaista ja tärkeää kertoa mutta en vaan saa jotenkaan kerrottua niitä asioita paperille.

Olen jo aloittanut pari kertaa mutta se päättyy aina siihen että alan itkeä pelkästä turhautumisesta ja siitä että minkä takia minun pitää perustella niitä asioita. On psykologin, toimintaterapeutin, lastenneurologian ylilääkärin, lastenlääkärin, fysioterapeutin, varhaiskasvatuksen erityisopettajan, puheterapeutin lausunnot niin vielä pitää itse perustella miksi se olisi tarpeellista ja mitä hyötyisimme siitä. Ja huonolla paperilla romutan sitten tehdyn työn. Ei paineita.

Mutta tässäkin voitonpuolella pitää vaan jaksaa juosta vielä muutama metri maaliin.



Hain tänään toisen Robert Kiyosakin kirjan kirjastosta mikä pitäisi ottaa työn alle. lisäksi jonotan 2 muuhun kirjaan joten jussina ainakin  luetaan!


Juhannuksena lupaan: levätä, nauttia pienistä asioista, poistua lasten kanssa kotoa kerran että pääsen itsekin tuulettumaan!




Ps: Mitäs juhannussuunnitelmia teillä on?


T: Mampsu

2 kommenttia:

  1. Hei soita ihmeessä jos saat asiantuntevaa apua noiden kela-paperien täyttämiseen. Ei varmastikaan ole ihan helppoa alkaa täyttää niitä.

    Ja Nordnet, se valinnanvara on aika tyrmäävä ;) Minulla meni yli vuosi vähän kokeillen eri vaihtoehtoja ennen kuin löysin itselleni sopivan yhdistelmän rahastoja/etf:iä. Eli ihan iisisti vaan niihin tutustumaan, heti ei tartte osata kaikkea :)

    VastaaPoista
  2. juu pitää vetää vaan henkeä ja alkaa kokeilee =) jussin lepää niin sit taas kattelee vähän kirkkaammin silmin maailmaa ja nordnetin valikoimaa. ^^

    VastaaPoista