Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

perjantai 18. marraskuuta 2016

Paluu työelämään

Laskeskelin että bruttopalkkani olisi noin 1340e/kk (netto ehkä 1150e?) nytkun teen 30h viikkoa nettona ehkä. Vanhempainraha ollut nyt ennen netto 930e
Asumistuki pitää tarkistaa kun tuki on nyt 268e/kk, ehkä jonkinmoinen asumistuki jää?
vammaistuki jatkuu kesään 90e/kk
Lapsilisät 200e/kk

Koitan pitää jonkinlaista rotia ettei kulut kasvaisi, mikä helposti käy kun väsyn kun tilataan ruokaa ja osteaan mitä sattuu.

uusi arki hankaloittaa kulujen suitsintaa


Päivät tuntuu tosi pitkille kun on taas töissä. herään viimeistään klo 6.00 ja olen töissä yleensä
klo 9-17.30 ja kotona melkein 18.15 mutta kauppareissun takia on kotiinpaluu jalkapatikassa voinut venyä lähemmäs 19.00.

Pikkukakkonen ei ehdi nähdä minua tuollaisina päivinä kun aamulla koska on jo yöunilla kun palaudun töistä. Kakkonen ei myöskään tykkää päivähoitopaikastaan, silmät on kun kaksi tomaattia kun herra hämäläinen hakee ja lapsi on aloittanut myös jonkinsortin nälkälakon hoitopaikassa.

Loppuvuosi menee kirkkaasti kaikilla kyllä totuttautumiseen.

Onneksi aloitin kehokuurin ennen töitä, en usko että olisin entisessä kunnossa jaksanut tätä!
Mutta kun taas tottuu ja saa kunnolla draivin päälle! Asiakkaat ovat olleet kyllä ihania ja heidän takiaan tätä jaksaakin!

Kävin laskettamassa verokorttia ja täti oli sitä mieltä että veroprosenttini loput 1,5kk on 0%? En ehkä uskalla luottaa tähän vaan jätän 3 palkalle normaalin prosentin joten keikka oli aika turha =D

Nyt nukkumaan koska huomenna on vielä työpäivä!

Hyvää viikonloppua teille muille!

TMampsu


5 kommenttia:

  1. Onneksi sinulla on pitkiä päiviä ilmeisesti vain neljä? Rankkaa kyllä työssäkäyvän arki, saati sitten noin pitkillä työmatkoilla. Saisitteko kauppareissun kerta viikkoon niin sentään näkisit nuorimmaisen joka päivä? :) Ihanaa viikonloppua työpäivästä huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin, että miten tuo osittainen työaika näkyy, eikö olisi mahdollista olla töissä viitenä päivänä viikossa sen 6h? Tuollaiset isommat muutokset tuntuvat aluksi hankalilta, mutta ajan kanssa se helpottaa!

      Poista
    2. T´Minulla on tuollaisia 9-17.30 päiviä yleensä 2 ja 1kpl 11-19 ja 9-14.30. vähän miten listat sattuu mutta aika keskiverto viikolle osuu nuo=)
      Yritän nyt että loppuviikosta heittäisin oman kauppareissun missä ostan viikon ruuat, katsotaan onnistuuko =D. tarjottiin minulle sitä 6h vaihtoehtoakin mutta koen että ehkä noi kokonaiset vapaat palauttavat paremmin..
      Vaikka olen palkkatöissä pitää huolehtia että on asiakkaita ja monesti myös juuri kun on lähdössä kotiin voi tulla joku asiakas ja olen monesti jäänyt tekemään koska ei kukaan sinua töissä voi pitää jos ei kassa kilkata..mies on jo tottunut että noi min työajat on aika suuntaviivoja. =D

      Poista
  2. Tsemppiä sinnekin väsymyksen keskelle. Se on kyllä kurjaa, kun joutuu luopumaan lasten kanssa yhteisestä ajasta. Itse tein ensimmäisen lapsen kanssa niin, että olin töissä usein jo seiskalta, jolloin pääsin aikaisemmin ja usein pystyin ajamaan töistä vartissa. Tuntia tai kahta myöhemmin ruuhkan takia olisi saanut kuluttaa jopa tunnin matkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin välillä menen aikaisemmin mutta se edellyttää että on asiakassovittuna aamuun ja toisaalta nytkun lasten hoitoon vienti on juuri 8 ei töihin paljon aikaisemmin edes ehdi...ellei mies ota asiaa hoitaakseen. =)

      Poista