Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

tiistai 8. marraskuuta 2016

Ajatuksissa pyörinyt asuntosijoittaminen

Ennen pidin asuntosijoittamista liian tavoittamattomissa olevalta asialta, miten minä jolla ole varaa ostaa edes omaa asuntoa voisin ikinä ostaa sijoitusasunnonkaan.
No nyt olen luopunut ihan huojentuneenakin ajatuksesta että minulla tulisi ikinä olemaan omaa asuntoa ellen sitten halua asua jossakin 2v välttääkseni myyntivoittoverot.

Tämä haave ei ole vieläkään ajankohtainen koska massit uupuu ja vähän lisää kassavirtaa kuukauteen tarvittaisiin muutenkin ennen tämän toteutumista.
Nyt sitten lueskelen joka päivä melkin uutisia siitä miten jokainen suomalainen melkein on ruvennut asuntosijoittajaksi ja "pommikohteet" menevät käsistä kun näyttööön saapuu 50 ihmistä ja hinnat nousevat. Mietin jo että tämäkin juna meni sitten.

Jopa kohteet jotka ovat siivottomassa kunnossa ja edellistäasukasta ole välttämättä saatu edes häädettyä vetävät kymmeniä ihmisiä paikalle. 


Kiyosaki lohdutteli luennollaan Wealt forumissa että jos osaa pelata romahdun aikaan korttinsa oikein voi korjata omaa asemaansa tässä pelissä hyvinkin paljon ja näyttää siltä että tässä on vaan säästettävä nyt paljon ja saatava se turvattua ja toivottava että peli on pelattu oikein ja varallisuuden vaihtaessa romahduksessa omistajaa olisi saaja puolella. Keväälle on muutama kurssi varattuna tätä varten joten jos talous voisit romahtaa aikaisintaan parin vuoden päästä...

Olen myös miettinyt että alkaisin ihan oppiakseni ja huvikseni käymään asuntonäytöissä. se ehkä motivoisi säästämäänkin erilailla!
Olen miettinyt sitäkin pitäisikö meidän siskojen kanssa pohtia vakavasti sitä että alkaisimme ostamaan kimpassa asuntoja, saisimme paremmin säästettyä ja myöhemmin asuntojen määrän kasvaessa erilaiset oheistoimetkin jakautuisivat 3 ihmiselle. Joukossa on voimaa vaikka jotkut sanovat että rahaa ei pidä sotkea ihmissuhteisiin mutta toimiihan se Kardashianin perheelläkin niin miksei meillä! =D





4 kommenttia:

  1. Mulla on samankaltaisia ajatuksia. Koko ajan kutkuttaa ajatus asuntosijoittamiseen ryhtymisestä. Yritän värvätä mukaan omia vanhempani tai miehen sisaruksia, jotta saisimme jaettua kulut ja työn pienempiin osiin. Tosin tuottokin pienenee samalla. Veljeni aloitti parin kaverinsa kanssa asuntosijoittamiseen muutama vuosi sitten ja nyt kämppiä on kertynyt jo viisi. Jotain vastaavaa minäkin haluaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu vaikka tuotto jaetaan niin kumminkin myös on enemmän silmiä ja korvia etsimässä kohteita...myös asuntojen hoitaminen ei kaadu yksin omaan niskaan. ja tahti on kovempi kun yksin yrittäessä... löydät varmasti itsellesi kumppanin ja pääset alkuun!
      Onnea veljellesi, hieno saavutus!

      Poista
  2. Näytöissä käymisestä on varmasti hyötyä. Siinä oppii ihan eri tavalla kuin pelkästään ilmoituksia lukemalla. Ja tulee lisää konkretiaa sun sijoitussuunnitelmiin :)

    VastaaPoista