Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

perjantai 4. marraskuuta 2016

Onnenonkija ja arkea

Onnenonkija on kotimainen elokuva joka kertoo lifestylebloggaajasta joka elää ylivarojensa ja pojasta joka on rikas ja elää kun pienituloinen peläten rahaa.
Katselin tämän elokuvan ihan sen takia koska bloggaaminen on siinä keskeisessä osassa ja se oli ihan viihdyttävää ja hyvin aikansa mukainen! Mukava sellanen rento perus pätkä josta jäi hyvälle tuulelle!

Elokuvan jälkeen jäin miettimään että toisaalta olisi niin kiva blogata omilla kasvoilla kuten elokuvassa, syy miksi en sitä tee on se että jälkikasvuni ei leimaannu ja voin kirjoittaa miettimättä kirjoitukseni perhosvakutuksia läheisilleni.

Sanoissani minun ei niinkään tarvitse varoa sitä että mainitsenko ammattini tms joska se ei ole mitenkään erityinen, en usko että vaikka mainitsisin paikkakunnan lisäksi se ketään jäljilleni johtaisi.


Taloudenhallinta sakkaa

On alkanut uusi kuukausi ja totesin taas miten hakoteillä tämä talous taas on... olin kuvitellut saavani 930e vähemmän rahaa ja olin aivan paniikissa miten ei ole rahaa vuokraan jne. No voitte arvata helpotukseni kun tilille olikin kolahtanut enemmän mutta pointti olikin että miten mie olen vielkin niin pihalla tässä talouden pyörityksessä et miul on hukkunut 1000e.

Uusi kuukausi ja taas uusi yritys. pienin askelin eteenpäin. Sitä kuvittelisi että vaanpäätän ja teen näin ja näin mutta arki vie aina mennessään enkä muista keräillä kuittejani vaan muistan pysytellä suht 50e omassa viikon ruokabudjetissani.


Mietin että jos irtisanoisin Kultaeevan sopimuksen, sielä on vain 100e joten häviäisin vaik 7e nostamalla rahat nyt ja veronpalautusten ja muiden tultua ostaa täräytän sen kultalaatan suoraan. Ennenkun se raha valuu taas jonnekin muualle, olen huomannut että tämä paha tapa ei ota kitkeytyäkseen pois!

Tein muuten tänään HS:n luokkakoneen testin ja se ilmoitti että olen vähäosainen. en tainnut olla ihan täpärästikään että kyllä tässä hommaa riittää!

ResQ

Tänne pöndellekin oli nyt lanseerattu ResQ palvelu hävikkiruuan torjumiseksi ravintoloissa ja kävin tänään kokeilemassa ekaa kertaa! Otin amerikkalaistyylisestä ravintolasta Pulledporkkia sinappikastikkeessa, lohkoperunoilla ja kasviksilla 4e. Annos oli aivan valtava ja laitoin siitä kuvan omalle facebook sivuillenikin koska tuttavani eivät ole kaioikein innostuneet palvelusta. Kehokuuriohjaajani kommentoikin hetken päästä että mitä söin itse, etten vaan ole mennyt syömää moista kesken mahtavasti sujuvan kuurin mutta ei, miehelle viikonlopun ruokaa!

Kehokuuri

Kohta 2vko takana ja nyt alkaa tuntua jo energiselle ja huomaan että alansaada taas enemmän aikaan, ei tule sitä keskipäivän hyytymistä! Olokin untuu jo tosi kevyelle vaikka se ei vielä kohtaa ihan peilikuvan kanssa, tunnen itseni paljon laihemmaksi mitä peili antaa ymmärtää! vaikka se peilissäkin näkyy on oman olon kohentuminen ollut huomattavampaa!

Mieheni syö Munkkeja ja karkkia ja herkkuja päivittäin mikä on aikaisemmilla superdieteillä ynm ollut aika vaikeaa sietää mutta tässä ei tuu mitää mielitekoja mikä on todella vapauttavaa! Että ruoka ja mieliteot ei hallitse arkea vaan voi kävellä paistopisteiden ja karkkihyllyjen ohi ja tuoksuista ja muista huolimatta ei herahda edes vesi kielelle! Olen siis sellainen että jos olen ostanut vaikka ison tuoreen hyvän leivän niin saatan syödä sen yhdessä illassa, jäätelöa voin syödä monta litraa kerralla. En tavallaan osaa lopettaa ennenkun on vaan niin paha olo et on pakko tai ruoka vaan loppuu.


Meinaan alkaa nyt purkamaan tuota kirja pinoani, huomaan pahasti ajautuneeni tuonne tv hömpän puolelle mikä vie aikani kaikesta itseopiskelusta.


Hyvää viikonloppua!

T: Mampsu


4 kommenttia:

  1. Mä pidin myös tästä elokuvasta. Sen opetus ja tarina oli hyvä. Vähän häiritsi erään tietyn perintäfirman mainostaminen (toki sponsoroi elokuvaa). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mietin että mikähän firma siinä oli, ollu huonoa mainontaa kun en edes muista =D

      Poista
  2. Tsemppiä kehokuurille. Mulla on sama juttu miehen kanssa. Vetää herkkuja kaksin käsin joka päivä. Vaikea siinä on kieltäytyä.

    VastaaPoista