Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

maanantai 21. marraskuuta 2016

Arjen haaveita

Arkisia haaveita jotka parantaisivat arkeni sujuvuutta huomattavasti mutta eivät ole mahdottomia toteuttaakaan, olen vaan ollut liian pihi ja siirtänyt näitä. Myös se ajatus että olisin päässyt muuttamaan isompaan asuntoon ja ostanut sinne kaikki että muutossa ei tarvitsisi tavaraa niin raijailla on ollut yksi syy. Mutta nytkun alkaa hieman pinna täyttyä olen miettinyt jos alkaisin säästää näihinkin hieman rahaa... ja uusimaan niitä kiltisti pikkuhiljaa.

Puskurissahan on rahaa mutta se on tarkoitettu oikeisiin hätätilanteisiin ei mihinkään tälläiseen.


Uusi sänky

Sänkymme on kohta tulossa tiensä päähän ja uusi tarvitsisi ostaa. Ostimme nuo sängyt mieheni kanssa kierrätyskeskuksesta 2008. Paikallinen hotelli remontoitiin täysin ja heidän vanhat sänkynsä lahjoitettiin kierrätyskeskukselle mistä sitten ostimme nuo parin kympin hintaan. Ajatus vanhoista HOTELLIsängyistä puistatti jo hieman silloin mutta ollut rahaa muuhunkaan niin tuumasin että hitot.
No kankaista näkee että ne sängyt on kokeneet jos jonkinlaista mutta niissä oli todella hyvä nukkua ja hinta vienyt yöuniakaan.

No nyt jouset pitävät sellaista meteliä että sieltä tulee kohta joku varmaan läpi, nukkuminenkaan ole enää niin mukavaa vaan herään paikat jumissa.

Inhoan kaikkea tälläisen uusimista koska usein huomaan isoissa hankinnoissa olevani kuitenkin tyytymätön valintaani. Sänky on iso sijoitus ja tärkeää että se on kunnollinen joten koko projeki tuntuu vastenmieliselle.

Jyskissä kävimme jotain sänkyjä katselemassa, vielä pitäisi Ikeaa miettiä ja Askossa on välillä hyviä sänky kampanjoita. toinen on suomen sänkytukku tms jolla on pop up liikkeitä milloin missäkin.


Tiskikone

Tiskikoneemme jonka ostimme käytettynä hajosi varmaan 2v sitten. Ensin koitin etsiä tilalle käytettyä mutta kuljetus ja asennusapua olisi tarvittu niin päätin että uusi se tarvitsisi olla. no en ole raaskinut moiseen rahaa sijoittaa vaan sitkeästi tiskannut tuossa pienessä tiskialtaassa (ympärysmitta sama kun 10l ämpärissä).

omistaappa joskus tiskikone


Playstation 4

Viime jouluna playstation 3 sanoi sopimuksemme irti ja oli hilkulla ettemme ostaneet uutta(järki voitti!). Mutta koska ei ole aikaa pelata, pelit on kalliita, leffat saa elisa viihteestä ja 300-400 e on iso raha on masiina jäänyt suosiolla kauppaan. Haaveilen kyllä aikaajoin että pääsisin pelaamaan ps4.llä Unharted 4 pelin... Kun hinta on tullut romisten alas tai saan käytettynä ostettua niin tämä haave ehkäpä toteutuu =) ok tämä ei ole tarpeellinen =D


Vaatelipasto

Ekaerityisellä ei ole vieläkään kunnon vaatelipastoa koska en raaski sitä ikinä ostaa. Mieheni kerran sai minut ylipuhuttua että ostetaan sellainen halpa lastulevylipasto omaan makuuhuoneeseemme, en ymmärrä miksi suostuin kun lipasto oli 50e eli ei minusta halpakaan. Ja se ei pysy kasassa, nytkin se odottaa että saisin laatikon etukannen liimattua takaisin varmaan 5 kertaa. Laatikosta repsottaa myös pohja...

Haluaisin niin kokopuisen laadukkaan vaatelipaston  x2!


Auton turvavyökotelo

Automme kuskinpuoleisen takapenkin vyökotelo on ollut alusta asti rikki. Tietenkin tämä huomattiin vasta kun pikkukakkoinen syntyi ja vyötä piti alkaa käyttämään. Tilasin romuttamolta vyökotelon ja minulle lähetettiin turvavyö. Kun soitin romuttamolle että tarvitsin sen kotelon mihin vyö kiinnitetään ja missä on se punainen nappi herra kertoi että olen käyttänyt väärää nimeä ja kotelo tarkoitti hänen mielestään sitä koteloa jonka ympärille vyö kiertyy, 50e taivaan tuuliin.
Soitin seuraavaan romuttamoon ja sieltä luvattiin että lähettävät oikean osan (50e), no osa saapui ja totesin kun vyö oli korjaamolla asennettu (30e) että kotelo ei toimi kunnolla ja vyötä on todella haastavaa saada lukkoon (etenkin kun lapsi hermostuu kun olet aikasi äheltänyt vyötä hänen päälleen). 20minuuttia on pisin aika minkä olen käyttänyt vyön kiinni saamiseen.

Nyt lisäriemua on tuonut se että koska kontin lukko on rikki on kaikki kauppakassit, rattaat, pulkka mitä on milloinkin tarvinut sullottu matkustamoon. Vähänkuin  Micraan tunkisi tuon kaiken koska automme on tosi pieni sisätiloiltaan.

Haaveilen niin autosta toimivine turvavöineen ja ovineen =D


Eli ehkä laitan sivuun erillisen rahan tälle ostelullekin... Mihin arkiromppeeseen te säästätte?

T:Mampsu










6 kommenttia:

  1. Välillä tulee Tori.fi sivustolla pyörittyä ja siellä on ihan siistiä tavaraa, varmaan oot siekin siellä käynny kattelee? Myös paikallinen kierrätyskeskus tarjoaa edukkaasti jopa ihan laadukkaita mööpeleitä. Kuljetuskin varmasti järjestynee kummassakin vaihtoehdossa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu kun löytyy sopivan kokonen, puinen ja hintanen..maalia saa purkista ^^ mutta noi 3kin on yllättävän vaikea saada löydettyä =D sitten aikaajoin tämä "en osta tähän paikkaa enää mitään" fiilis vie aikaajoin voiton =)

      Poista
  2. Syksyllä ostettiin Ikeasta sängyn runko, joustinpatjat eri kovuusluokissa ja petari. En muista kokonaissummaa, mutta kyllä se voitti Askot sun muut. Ja on vaihtotakuu, ja 25 vuoden takuu runkopatjoille. Ja jälleenmyyntimarkkinat Ikean kamalle (rungot) Facessa.

    Meillä on autossa yks ovi ollut rikki jo vaikka kuinka kauan, eli sitä ei voi ollenkaan käyttää. Arjessa tulee "hieman" haasteita, onneks ei joka päivä tartte edes ajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noo lohduttavaa kuulla et on muitakii =D pitäs se ikea katsoa, lähin on reilun tunnin matkanpäässä mutta niitä on kehuttu niin kiinnostaisi =)

      Poista
  3. Meilläkin on oma säästö korvamerkittynä arkkiromppeille. Valitettavasti vain aloitettu vasta alkuvuodesta, 50 € kuussa "hankinnat tilille". Lisäksi jotakin romppeita on myyty ja niiden tuotot tilitetty em. tilille. Pölynimuri, jääkaappi, pesutorni, tiskari, petari ja olohuoneen säilytysjärjestelmä on ainakin omissa haaveissani. Kodin laitteet ovat kuitenkin ylimmällä listassa, koska ovat jo käyttöikänsä ehtoossa. Mikä sitten ensin leviääkin.
    Omiin henkilökohtaisiin hankintoihin olen laittanut 5,5 € viikko säästöön (entinen veikkaukselle viikottain kantamani raha) ehkä parisen vuotta. Näillä säästöillä olen hankkinut mm. silmälasit, puhelimen, aktiivisuusrannekkeen, talvikengät ja seuraavana listalla takki. Aktiivisen säästökohteen aikana olen lisäksi laittanut rahapäivänä kaiken lompakossani olevan käteisen em. säästöön ja myös extra tulot.

    VastaaPoista