Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

torstai 1. joulukuuta 2016

Vieraan ihmisen tuki

Pikkukakkonen on nyt 9kk vanha ja neuvolassa huolestuttiin kun istuminen ei suju ja kropan hallinta on muutenkin puutteellista. No saimme lähetteen lasten fysioterapeutille ja vielä samalle jolla kävin ekaerityisenkin kanssa kun hänen ollessa 4kk huomattiin että liikkuminen ei oikein suju ja hän on kovin varautunut ja levoton..

Kävimme fysioterapeutilla ja hän sanoi että pikkukakkosen kropanhallinta on selvästi puutteellista ikäisekseen ja treenata pitää alkaa mutta istuminen ei ole niinkään oleellista vaan pyritään ennemmin kohti konttaamista. Hän myös sanoi että pikkukakkosen kuntoutus kotona tulee olemaan erittäin haastavaa ja vaikeaa. Fysioterapeutti oli hyvin selkeä ohjeissaan ja  antoi minulle uusiakin aikoja. Huomasin loppua kohden kokevani lievää ahdistusta ajatuksesta "minulla onkin 2 erityislasta" joka yritti hiipiä mieleeni.

Kokosin kuitenkin itseni ja fysioterapeutin ohjeita kertaillen painuimme terapiahuoneesta käytävälle pukeutumaan.

Käytävän toisessa päässä oli siivooja vaunuineen ja hän lähti kulkemaan käytävällä meitä kohti siivouskärrynsä kanssa. Siivoojan ollessa lähempänä väistin pyysin anteeksi että tukin käytävän ja tein hänelle tilaa mutta hän sanoikin että oli menossa pukuhuonetiloihin jotka olivatkin viereisen oven takana. Hymyilin hänelle ystävällisesti ja hän oli menossa pukuhuonetilaan mutta pysähtyi ja katsoi minuun ja sanoi " Kaikki järjestyy kyllä! Siunattua joulua sinulle!"

En ollut ulospäin mitenkään näyttänyt henkistä hätääni mutta jotenkin siivooja tiesi että muutama rohkaiseva sana olisi nyt tarpeen. Oloni oli hieman hölmistynyt koska siivooja sanoi jotain niin odottamatonta ja kutenkin niin osuvaa. 

Vieraan ihmisen tuki


Mielenikin oli paljon levollisempi tilanteen jälkeen, ahdistus oli poissa ja luotto siihen että asiat oikeasti järjestyisivät oli suurempi.

Tapaus muistutti minua myös siitä miten joku oma pieni teko tai puhuminen voi olla vieraalle ihmiselle valtavan arvokasta! 


Hyvää viikonloppua teille kaikille! <3


6 kommenttia:

  1. Tsemppiä teille. Toivottavasti on vain vähän hitaasti kehittyvää sorttia. Meidän tämä nuorempi on esikoista jäljessä kaikessa ja myös keskivertoa tietyissä jutuissa. Siitä syystä rampataan neuvolassa joka kuukausi. Itse jotenkin vain uskon, että kyllä ne sieltä tulee ajan kanssa.
    Ja tosiaan, vaikka miten kävisi, kaikesta selviää. Mukavaa viikonloppua ja jaksamista.

    VastaaPoista
  2. Meillä kummatkin lapset kehittyivät motorisesti myöhään. Eivät istuneet itse vielä tuossa iässä (syöttötuolissa tukea vasten kyllä), kumpikaan ei tainnut kunnolla kontata missään vaiheessa, vaan ryömivät jonnekin 1,5 vuoden tietämille ja lähtivät siitä suoraan kävelemään. Esikoisella on erityispiirteitä ja kuopus muuten vaan omanlaisensa persoona :D, mutta motoriikka on myöhemmin kehittynyt kummallakin ihan normaalisti. Asiat järjestyvät kyllä!

    VastaaPoista
  3. Ihana kohtaaminen <3. Meistä jokainen on erilainen. Tsemppiä, kaikki tosiaan järjestyy.

    VastaaPoista