Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

tiistai 23. elokuuta 2016

Netflix Tony Robbins -I am not your guru

Viimein eilen illalla sain tämän dokkarin katsottua! Hehkuttelin tätä jo kun tämä tuli Netflixiin mutta nyt vasta ennätin katsoa.  Oli mielestäni kyllä hyvä!

Netflix Tony Robbins - I am not your guru


Date with destiny-seminaari jossa elokuva on kuvattu on Tonyn lempi valmennuksia kuulemma koska se on niin aitoa. Siinä käsitellään voimaa joka vaikuttaa kaikkeen ja ihmiset ymmärtävät että voivat muuttua hetkessä, ei se vie sen kauempaa.

Tonyllä on valmiiksi valmennuksiin mietittynä mitä hän voisi käyttää kun on lukenut ne tuhannet tarinat joita osallistujat ovat kirjoittaneet mutta yleensä hän menee täysin vaistonsa varassa. On ihailtavaa katsoa miten hän osaa kohdata ne vaikeat tilanteet, ihmispaljouden ilman mitään kummempaa ja tilanne kehittyy itsekseen.

Hän kertoo miten hän ennen tunti paineita mutta paine uuvuttaa, on rankkaa olla lavalla 10-12hpäivässä paineen alla. Kunnes ymmärsi että kun hän menee lavalle ja pyyteettä haluaa auttaa toista ihmistä ja aidosti välittää tästä, hän keksii keinot ja se tuo hänelle energiaa jolla hän jaksaa olla lavalla 12h!

Valmennuksissa käy hyvin rankkojakin kokeneita ihmisiä jotka seulotaan ja heistä kannetaan erikseen erityistä huolta. Osa on yrittänyt itsemurhaa ja pitävät Tonyä viimeisenä oljenkortenaan joten vastuu on suuri!2500:sta osallistujasta keskimäärin 10-12 on ns "ongelmatapauksia" eli itsemurhaa yrittäneitä tai muuta joka vaatii seurantaa ja kunnon huomioinnin.

Tonyllä on itselläänkin hyvinkin rankka tausta joten hän osaa lähestyä kovia kokeneita ihmisiä koska pystyy tuntemaan puhdasta empatiaa heitä kohtaan ja ymmärtää miltä sellaisesta ihmisestä tuntuu. Ihmiset tuntevat aidosti Tonyn auttamisen halun ja ymmärryksen ja näkevät hänessä vertaisensa. Robbins kertookin että tämä on hänelle eräänlainen pakkomielle, auttaa ihmisiä se tuo hänen omalle elämälleen tarkoituksen.

Rankimpien tarinoiden kohdalla ei voinut olla itkemättä, oli myös ihana katsoa miten oli jotenkin kummallisella tavalla tarkoitettu että ne ihmiset päätyy sinne...eräs oli myynyt koko omaisuutensa että pääsi seminaariin! Mutta tuli sieltä moninkerroin rikkaampana takaisin.

Joistakin kova kielenkäyttö ja muu voi olla pelkkää hyvin markkinoitua keittiöpsykologiaa mutta ei kuka tahansa pysty pääsemään noin ihmisten lähelle. On eriasia sanoa ne asiat ihmisille kun koskettaa ja muuttaa se ihmisen elämä.

Elokuvan suurin opetus on että "Elämä tapahtuu meitä varten, ei meille". Vaikeudetkin ovat siunaus koska ne kasvattavat meitä ihmisinä ja tekevät meistä sen mitä olemme. Peli on ohi kun kärsimys ja vaikeudet on ohi.

Minust toi on kyllä sellainen joka jokaisen tulisi katsoa ja miettiä omaa elämää. Se on helppo sanoa että vaikeudet kuuluu elämään ja ne kuuluu hyväksyä mutta se että osaat oikeasti antaa anteeksi ja oikeasti koet kiitollisuutta vaikeuksistasikin...


Itse toivon joskus pääseväni Tonyn seminaariin ja lisäänkin sen täten aarrekarttaani!


PS: Kerro jos tulet katsoneeksi elokuvan!

T: Mampsu






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti