Lapsiperheen rahat, missä?

Lapsiperheen rahat, missä?
Lapsiperheen rahat, missä?

perjantai 20. toukokuuta 2016

Minun suunnanmuuttajani, Terhi Majasalmen - Totuus taloudestasi

Minut ravisteli syksyllä toimimaan Terhi Majasalmen kirja "Totuus taloudestasi". Pidin tilannettani täysin toivottomana, mutta kirjan takakansi oli niin kannustava, että ajattelin; "noh, kokeillaan!". 


Jos olet valmiiksi asennoitunut niin, että kaikki rahasi myös menevät, niin ne myös menevät...
Tämä "taloudellinen syntini" tuli varsin selväksi, vaikka luettuna oli vasta saatesanat sekä kiitokset ja pätkä ensimmäistä kappaletta (tätä jatkui koko kirjan lukemisen). Sellaista lukijaa en usko ihan heti löytyvän, joka ei yhteenkään kirjasta löytyvään taloudenhappotestiin edes osittain kärventyisi.


Jos on omalla toiminnalla saanut raha-asiansa solmuun, sitä harvemmin raha itsessään korjaa. Voit toki aina haaveilla lottovoitosta, mutta todennäköisesti löydät itsesi ennemmin tai myöhemmin samojen ongelmien ääreltä, mahdollisesta voitosta huolimatta. Rahataidot ovat kuitenkin opeteltavia taitoja siinä missä mikä tahansa muukin taito! Palkka ei määrittele oman taloutesi tulevaisuutta!


Vaikka olisitkin vakaasti sitä mieltä, että taloutesi on kunnossa, koska palkka tulee tasaisesti ja oma asunto on hankittu, on korkokattoa ja kuulutaan ammattiliittoon sekä työttömyyskassaan, mutta selviäisitkö esimerkiksi siitä, jos juuri sinut irtisanotaan? Sairastut vakavasti? Puolisosi tai lapsesi sairastuu vakavasti? Avioero? Olet mennyt takaamaan lainan ja joudutkin maksumieheksi? Nuorena aikuisena tulen todennäköisesti kokemaan vielä vaikka ja mitä elämässäni, mutta ainakin olen päättänyt olla taloudellisesti valmistautuneempi tulevaan.


Vaikka asumme Suomessa, en enää uskalla jättää esikoiseni tulevaisuutta pelkästään poliitikkojen päätösten varaan. Mikäli eri terapiat ja kuntoutukset eivät tule auttamaan riittävästi siinä, että hän pystyisi jonakin päivänä olemaan tasavertainen muiden rinnalla tässä yhteiskunnassa, niin haluan itse parhaani mukaan suoda hänelle ne mahdollisuudet ja elämänlaadun, joihin hänellä on oikeus! Kirjan luettuani tiedostan asian entistä paremmin, sekä myös sen, että suurin ongelma olen ollut minä itse, joka ei ole uskaltanut myöntää itselleen sitä, että omalla asenteellani taloudestani olen keksinyt tukun tekosyitä olla edes yrittämättä tehdä asialle jotain. Koin olevani lapseni pahin vihollinen heti poliitikkojen jälkeen.


Terhi Majasalmen kirjoittama Totuus taloudestasi kirja joka kuuluisi jokaisen lukea! 


Terhi kirjoittaa selkeästi, jaarittelematta ja iskee faktoja lukijan silmille. Avattuaan sinulle taloutesi tilan hän opastaa selkeästi mitä päämääriä on, mitä ne tarkoittavat ja miten niihin voi jokainen pyrkiä. 


Asuntolainan omaavien kannattaa lukea asuntosijoittamisen korkoja käsittelevä luku, vaikka sijoittaminen ei muuten kiinnostaisikaan. Saat neuvoja, joilla osaat toimia taloustilanteen muuttuessa ja säästät rahaa.


Lainasin kirjan siskoillenikin, joita painostin lukemaan. Kumpikin innostui ja molemmat ovat saanet myöskin säästettyä jo huomattavia summia ja ennenkaikkea he ovat muuttaneet suhtautumistaan rahaan.


Vaikka lainasin kirjan kirjastosta huomasin, että se on ostettava omaksi, koska se on kuin käsikirja, joka ohjaa matkalla ja siihen palaa aina uudelleen ja uudelleen. Kirjan voi tilata:  https://www.talentumshop.fi/liiketoiminta/sijoittaminen/totuus-taloudestasi.html
Kirja löytynee myös jokaisesta tämän maan kirjastosta!


Kirjan luettuani tutustuin myös Vauras nainen -valmennuksiin, joista voin kirjoitella vaikka myöhemmin lisää! http://www.vaurasnainen.fi/ 


PS. Oletko sinä lukenut tämän tai jonkun muun kirjan, jota voisit suositella?


T: Mampsu
















6 kommenttia:

  1. Hei Mampsu, olen jo käynyt lukemassa aikaisemmat tekstisi kommentoimatta.
    Mutta asiaan, tämä nyt ei ole varsinainen suositus mutta joitakin vuosia sitten havahduin siihen että makuutan varsin isoa "varakassaa" pankkitilillä inflaation nakerrettavana ja aloin etsiskellä tietoa miten rahan saisi paremmalle tuotolle. Tuolloin kirjastossa käsiini sattui Emilia Kullas ja Ninni Myllyojan teos - Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulisi tietää sijoittamisesta. No varsinaisia käytännön vinkkejä siihen miten aloittaa sijoittaminen käytännösä (kuten tarvittavan arvo-osuus tilin avaus jne.) en teoksesta löytänyt, mutta muutoin teos oli varsin ajatuksia herättävä. Samalla linjalla jatkoi Lois P. Frankel - Kiltti tyttö ei rikastu.
    Jälkimmäinen teos ei kaikilta osin sovellu välttämättä Suomalaiseen yhteiskuntaan koska kirjoittaja on Yhdysvaltalainen ja kirjoittanut sen omaan yhteiskuntaansa. Kuitenkin molemmista teoksista jäi mieleeni se ajatus että tytöt jo pienestä kasvatetaan kilteiksi. Aikuiseksi kasvettuaan nämä kiltit tytöt sitten eivät pidä puolian (kiltit tytöt eivät rettelöi tai ole hankalia) ja jäävät taloudellisissa asiossa alakynteen.
    Kirjoissa käsiteltiin monia muita naisten rahankäyttöön ja hankintaan liittyviä asioita jotka omalta osaltaan aikaansaavat sen ettei naisille juuri kerry säästöjä. Frankelin kirja oli lisäksi rakennettu niin että ensin osoitettiin ongelma jonka jälkeen annettiin siihen useampi ratkaisuvaihtoehto tai kirjassa käytetty termi kuului "Valmennusvinkki".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Megi! Itseasiassa olen tilannut Talentumin kirja-alesta tuon Emilian ja Ninnin kirjoittaman kotiäidin sijoituskirjan. Lainasin sen siskolleni niin pitää heti lukea kun palautuu! Heidän uudempi kirjansa "Nainen ja rikastumisen taito" on kyllä luettuna alla. Pitää tuo Kiltti tyttö ei rikastu" etsiä kirjastosta vielä!

      Sinä oletkin ollut Bloggerissa kauan, 08 jos oikein katsoin? Kunnon konkari siis jo. Onko vinkkejä vasta alkajalle?

      Poista
    2. Heh minä mikään konkari ja näin ollen en juuri neuvoja esim. blogin pidosta pysty antamaan. Jos tarkemmin katsoit niin huomaat että minulla ei ole blogia.
      Itseänikin mietitytti mistä tuo noin vanha päiväys tulee, mutta muistui mieleeni sitten että harrastukseeni liittyvän yhteistempauksiin olen osallistunut vuodesta 2008 jolloinka olen myös tunnukset luonut voidakseni yhteistempaus blogiin oman tulokseni kirjata. Yhtenä vuonna toimin avustajanakin alablogissa joka edelleen näkyy "omana" bloginani.

      Poista
    3. Nonii menin kyllä nyt vipuun! =D

      Poista
  2. suosittelen täydellä sydämmellä Dave Ramsayn Total money makeoveria. Siinä pyritään sellaiseen taloudelliseen tilanteeseen, että yöllä saa nukuttua, työpaikan menetys ei ole katastrofi ja eläkkeellä olisi rahaa elää. Meillä menossa nyt babystep 3, jossa kerätään 10 000e hätävararahastoa tilille. Seuraavana vuorossa sijoittaminen ja asuntolainan poismaksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kiitos kirjavinkistä, pitää laittaa hakuun tämä! meillä on kanssa tavoitteena 10 000e vararahasto nyt vuoden loppuun mennessä. Asuntolainaa ei kyllä ole meillä mut ei sijoituksiakaan vaikka niitäkin opiskelen tässä ohella =)

      Poista